Фолклорната звезда Поли Паскова бе отличена с награда за Родолюбие по повод Деня на народните будители. Призът й бе връчен от Организацията на обединените българи, която тази година отбелязва 10-годишен юбилей.

“За мен е чест да получа това високо отличие, защото да бъдеш родолюбец не е наука, не е звание, а е чувство, което извира дълбоко от сърцето – споделя Поли Паскова и допълва – Мога да споделя тази награда с всички фолклорни изпълнители, защото всички ние имаме мисията да съхраняваме и разпространяваме този уникален генофонд, събран в българските народни песни, и по този начин да зареждаме и прочистваме българския народ и да помогнем за съхраняването на родовата памет и националната ни същност“.


Народната певица, която вече има 16 издадени албума с български фолклор, заслужи престижната награда с дългогодишната си дейност по опазване на културното наследство на България, както и с Националното турне “Молитва за България, което направи през лятото на 2017-та година, пише planeta.tv.