Плеймейтката Ася Капчикова разкри в "Шоуто на Слави", че след спечелването на конкурса Мис Плеймейт 2016, един от спонсорите му д-р Ангел Енчев не е изпълнил ангажимента си.

А той бил ваучер от 10 000 лева за интервенции в неговата клиника. Капчикова искала да го преотстъпи на онкоболната Йорданка Цонева от Русе, за да й бъдат поставени импланти след премахване на тумор в гърдата.

"Проблемът е, че в България се показват някакви лица и си правят реклама. Казват, че дават нещо като спонсорство, а такива неща не съществуват. Надявам се само това да не е практиката." Така Капчикова коментира пред "24 часа" скандала между нея и пластичния хирург д-р Ангел Енчев.

Ето какво отговори пред вестника известният пластичен хирург:

Д-р Енчев, вярно ли е, че сте обещали награда от 10 000 лв. на плеймейтката Ася Капчикова, а не сте я дали?

Аз давам 10 000 лв. за услуги в моята клиника. Това означава, че за тази сума могат да се направят всякакви операции - на ушите, на клепачите, на гърдите. Но Капчикова решила да преотстъпи тази интервенция на жена, която е претърпяла операция от карцином на млечната жлеза. И аз да съм направил интервенция за реконструкция на гърдата. Но тази операция не е едноетапна, а триетапна. Консумативите за нея са не 1000 евро, а 4000 евро. Защото се слагат тъканни разтегатели, раздуват се и след 3 месеца се поставя постоянният имплант. След това се прави наново ареола, която най-вероятно я няма. Това отнема и време, и финанси, надхвърлящи много тези 10 000 лв. - Каква е сумата? - Тя зависи много от всеки клиничен случай. Капчикова щяла да направи конкурс, за да избере жената. Как така ще избереш коя жена е по-болна и коя е по-достойна, за да подаря аз такова нещо. Още повече, че този тип операции се правят в държавните онкоболници и се поемат от здравната каса. - Вие занимавате ли се с такива случаи? - Това нещо се прави в онкоболници много успешно, защото са специализирани. Капчикова си прави пиар на гърба на болния. И аз трябва да платя. Плеймейтката прави помен с чужда пита.



Вие говорихте ли с нея по този въпрос?

Тя идва при мен, говори. Казах , че това нещо не може да стане - да преотстъпи своя ваучер. Все едно някоя автомобилна компания ти подарява кола, тя е длъжна 5 г. да я кара при това брандирана и без да я продаде. Тя по същия начин може да дойде и да ми каже: "Д-р Енчев, нямам нужда от операция. Дайте ми 10 000 лв." Чакай, бе, има си регламент. Аз да не съм банка да осребрявам чекове.

Защо според вас Капчикова даде гласност на този случай?

Тя първо беше ходила в друго тв предаване. Твърди, че нямала нужда от гърди и била единствената естествена плеймейтка. Досега такава нямало. Изведнъж Ася Капчикова се оказа с гърди, които ги поставила някъде си. Сега, за да не се компрометира, казва, че щяла да подари имплантите.



Смятате ли да си търсите правата?

Не възнамерявам да се занимавам с Ася Капчикова. Тя няма какво да каже и единственото интересно нещо, което се случва около нея, съм аз. Няма да дам продължение на тази инсинуация. И това е моето наказание към нея.