Актьорът Димо Алексиев ще е нашият гид в опознаването на красиви кътчета из България тази седмица.

Познатият ни като доктор Калин Генадиев от хитовия сериал на NOVA „Откраднат живот” ще се върне назад към детските си спомени, във времето, прекарано при баба и дядо в село Сестримо, сгушено в подножието на Белмекен.

Пред зрителите ще се разкрият невероятни гледки, а Димо ще отведе екипа на „Опознай България” по стръмна пътека, която стига до тайнствен параклис. Казват, че светата обител е спасила не един живот по време на турското робство, а картината, която ни очаква там, е зашеметяваща.

Къде още обича да се разхожда Димо и защо пътешествието започва от изоставена малка жп гара - гледайте този петък в рубриката „Опознай България” в сутрешния блок на NOVA „Здравей България”.

"Опознай България" е рубрика на сутрешния блок, която NOVA реализира съвместно с уебсайта Оpoznai.bg, част от портфолиото на Нетинфо.

Всеки петък в "Здравей, България" известни личности показват непознати места от родината и разкриват защо са толкова специални за тях. А за всички любители на пътешествията най-изчерпателният каталог на забележителностите в България.

Оpoznai.bg предоставя над 5 000 статии с полезна информация за природни обекти, култура и изкуство, събития, места за забавления и подслон.