Йоана Буковска е в тиха война с колегата си Юлиан Вергов, научи „Всеки ден". Повод за враждата им станало нещастно стечение на обстоятелствата, при което тя разбрала, че му плащат по-добре, отколкото на нея.

Преди няколко месеца Вергов бил поканен за водещ на светско събитие. Той сключил договор за въпросната работа, която трябвало да свърши, но в последния момент му излязло нещо друго и се наложило да откаже на организаторите. Понеже в контракта му не било предвидено да плаща неустойка в случай, че не се яви, той не се притеснил, че няма да изпълни ангажимента си. От добри чувства към хората, които го поканили, обаче решил да им намери друг водещ.

Най-добрият приятел на Владо Карамазов се обадил на Йоана Буковска с предложение тя да свърши работата, за която се бил договорил. Казал й какво трябва да прави и за какви пари се е разбрал с организаторите. После им дал телефона на актрисата. Когато обаче се обадили на Йоана, й предложили съвсем различна сума.

„Юлиан се беше уговорил да води събитието срещу 4000 лева. Тази сума каза и на Йоана. На нея обаче й предложиха само 1000", разказаха пред „Всеки ден" колеги на двамата актьори.

Като разбрала за какво огромно разминаване в заплащането става въпрос, Буковска побесняла.

„Всичко това е, защото той е мъж, а аз - жена", заключила звездата от „Дунав мост". По онова време тя все още не се била уредила с ролята си в сериала „Откраднат живот", който в момента тече в праймтайма на Нова тв, и кариерата й била в точка на замръзване. Не смятала обаче, че разликата в заплащането се дължи на това, че Вергов е по-голяма звезда от нея. Мнението й било, че и двамата са еднакво утвърдени и известни в работата си, но тя е пренебрегната по полов признак и той взима повече пари само защото е мъж.

„Оттогава Йоана не иска да има нищо общо с Юлиан. Гледа да не се засича с него, а когато случайно го срещне, си разменят само по няколко думи от кумова срама", твърдят в артистичните среди. Вергов осъзнал каква глупава грешка е направил, като е издал хонорара си, но вече било твърде късно.

Източник: slava.bg, Сн.: Булфото