Изключителен епизод на Game of Thrones (Игра на тронове) ни върна към страхотните времена от първи сезон на сериала, започнал през не толкова близката 2010 г.

Ако все още не сте гледали 4-ти епизод от новия сезон обаче, предупреждаваме: СПОЙЛЕРИ!

В серия, изпълнена с политически игри и много разговори, изненадата дойде в края на епизода, и то по фантастичен огнен начин! Денерис направи един от най-силните си моменти в последните епизоди, доказвайки, че огънят е не само неин приятел, а и неин слуга.



Майката на дракони разказа играта на Кал Моро и на всичките му кръвни братя, изгаряйки ги в адски огън във Вес Дотрак. И също както и в сезон едно, героинята излезе невредима от пожара.

Изключителната сцена показа актрисата Емилия Кларк гола и гордо изправена като кралица, каквато е пред всички дотраки.

Тя сваля дрехите си за първи път от трети сезон насам и за разлика от Лина Хиди, която също беше полугола в края на пети сезон, Кларк не използва дубльор.

Междувременно на фона на всички стратегически ходове в епизода видяхме и едно от най-емоционалните събирания между Джон Сноу и Санса, чиято последна среща също беше в първи сезон. Което ни кара да се замислим дали колелото не се е завъртяло почти напълно?