Актьорът и световен шампион по таекуондо влиза в ролята на Васил Левски.

Антон Касабов участва в последното издание на Dancing Stars у нас, а миналата година стана част от журито в конкурса на Dir.bg "Най-красива абитуриентка".

Сега Касабов публикува във "Фейсбук" първата страница на сценария за филм за Левски. Проектът е в начален етап, а Антон, който обучава в спортната си школа и децата на Дейвид Бекъм, пише историята с един от най-добрите сценаристи, който пази в тайна.



„Филмът ще разказва за най-важните 4 години от живота на Апостола и създаването на революционните комитети. Ще има екшън сцени. Ще използвам холивудска технология и екип, но ще се снима в България, за да покажем красотата й пред света", казва Антон.

„Надявам се снимките да започнат тази година, защото темата става все по-актуална и е належащо да се разкаже историята, на фона на продажните политици в България. Но в същото време не искам да е прибързано направен филм. Затова сценарият е важен и ще го изпипаме възможно най-добре. Идеята ми е да разкажем за борбата срещу турското робство и раждането на Нова България, които и днес всеки българин намира потресаващо близки и познати. Много хора подкрепят идеята и жадуват за нещо истинско от нашата история. Американците имат измислени герои като Супермен и Батман, ние имаме истински герои от плът и кръв като Левски и Ботев. Нека ги покажем“, допълва Касабов, цитиран от „Монитор".

Българинът от Ел Ей се занимава със спорт от 13-годишен и има в портфолиото си повече от 45 златни и сребърни медала в различни бойни изкуства. Ден след като навършва 21, заминава за Америка. Участвал е в холивудски продукции.