Тази седмица “Автограф” среща зрителите с Фики. Изпълнителят споделя, че приза Певец на годината му дава все по-голям стимул и затова напоследък се е впуснал в усилена работа. Иска му се да защити наградата и да покаже на хората, че наистина я заслужава.

“Искам още години наред тя да остане в моите ръце. Затова трябва да работя усилено”, казва Фики.

Въпреки че е син на известен поп фолк певец, Фики не мисли, че трябва се ползва от протекциите и влиянието на баща си. Напротив, старае се сам да постига всичко и да се бори с живота, пише planeta.tv.

“Не мисля, че е добре за млад човек, дори и родителите му да са заможни и известни, да чака те да направят нещо за него. Човек трябва сам да реагира по някакъв начин на живота и да помисли за своето бъдеще. Има много млади хора-безделници, които нямат свои мечти. Така че съветвам всички тях да имат и да следват своите мечти, да не ги мързи, а да действат”, не крие Фики.

За себе си Фики казва, че е голям мечтател. В професионално отношение най-смелата му мечта до момента е да покори световната сцена.
В “Автограф” певецът разкрива, че съвсем скоро, може би в началото на юли, ще ни изненада с дуетна песен, а партньор в този проект ще му бъде Азис.

На въпроса на водещата Галя Димитрова в какви отношения е с колегата му Галин, Фики отговаря така:

“Уж в приятелски, но всъщност не са точно такива. Нищо не делим по принцип. Имаше негово изказване в едно интервю, в което на въпроса “Приятел ли си с Фики?”, той отговари: “Не”. Това доста ме разстрои и подразни, защото до преди това винаги като се видим сме се поздравявали, винаги сме си говорили. Аз не обичам такива двулични отношения. Обичам да съм искрен и да си казвам нещата както са си”.

В “Автограф” Фики споделя, че между двамата няма война и отрича да е казвал на колегата си Галин, че не може да пее и всъщност е сбъркал професията си, както бе разпространено в медийното пространство.

“Хората си имат уши и те ще преценят дали може и дали не може да пее. Въпросът е да се задържи и да остане на същото ниво, на което е бил, а и по-нагоре. Щом публиката го харесва, значи не си е сбъркал професията. Аз също го харесвам, пожелавам му успех и да дерзае напред”, споделя Фики.

Фики не вижда конкуренция и заплаха в лицето на Галин. Кой ще спечели в категорията “Певец на 2015” следващата година ще реши единствено Господ, казва певецът.

“Аз работя усърдно и съм много нахъсан, за да може да се представя добре през годината. Давам всичко от себе си за моята работа и за моята публика и не мисля, че трябва да има някаква конкуренция. Наистина трябва да сме приятели”.