search icon
search icon

Христо Гърбов и Карла Рахал на една сцена

Комедия на Елин Рахнев и моноспектакли на Камен Донев и Николай Урумов ще радват публиката на Независим театър през май

След откриването на Независим театър на 6-ти май с комедията „Омайна нощ“ с участието на Асен Блатечки, Мария Сапунджиева и Юрий Ангелов, столичните фенове ще могат да гледат на сцената на театъра комедията от Елин Рахнев „Фенове“ и два моноспектакъла – „Аз съм жена, ти си мъж – желанията ни са еднакви“ на Николай Урумов и „Мартин, Данчо и майка им“ с Карла Рахал, по текста и режисурата на Камен Донев.

Театърът ще домакинства постановката „Фенове“ с участието на Христо Гърбов и Валентин Танев, няколко години след като за последен път тя е играна на софийска сцена в Народния театър. Спектакълът, специално писан от Елин Рахнев за двамата актьори, се играе от 2003 година под режисурата на Иглика Трифонова и разказва за двама аутсайдери, които вегетират в живота, но живеят истински само на мачове. Каквито и несгоди да им се случват, те бягат в обетованата земя на футбола. Феновете на театралното изкуство ще могат да гледат премиерата на постановката на сцената на Независим театър на 13-ти май.

Вторият спектакъл, който ще се играе от 19-ти май на сцената на Независим театър, е моноспектакълът на актьора Николай Урумов "Ти си жена, аз съм мъж - желанията ни са еднакви!". Текстът на пиесата е сглобен от 13 разказа на Илко Иларионов, директор на Драматичния театър в Плевен. Постановката с режисьор Костадин Бандутов се базира на истинските истории на Гошо Железничаря - реален персонаж от Плевен, живял в близкото минало. Той е паметен за всички актьори, защото освен, че е работел на гарата, е обичал да гравитира около театъра и да участва в живота на артистите. Този интересен градски герой е имал свои рецепти за успех сред жените, които са щедро описани в текста на пиесата, която ще може да се гледа вече и в София.

От 23-ти май Независим театър ще продължи да забавлява публиката си и със спектакъла на Камен Донев „Мартин, Данчо и майка им“, на който известният актьор е автор на текста и режисьор. Нестандартното заглавие е само началото на цялата луда и смешна история, разказваща за една конкретна жена и нейното ежедневие, в ролята на която влиза актрисата Карла Рахал. Действието се разиграва някъде по нашето Черноморие, на плажа, където "под чадъра" е майката на въпросните Данчо и Мартин. Въпреки заглавието, в пиесата няма да видим нито Данчо, нито Мартин, а само изтерзаната им майка.

Билети за постановките се продават на касите на Неависим театър и в цялата мрежа на Eventim.

Свързани новини

Още от hotnews

Коментари