Сатиричният театър е част от инициативата Нощ на театрите. На 15 ноември в театъра ще се играят три постановки.

Акцентът пада върху спектакъла „Волпоне“ по Бен Джонсън, който ще се играе от 22.00ч на голяма сцена.

Сценична версия, постановка и музикална среда – Здравко Митков, сценография – Невяна Кавалджиева и Лилия Бабунова. Участват Георги Мамалев, Димитър Живков, Мартин Каров, Стефан Щерев - Чечо, Антон Радичев, Нона Йотова, Жанет Иванова, Михаил Сървански, Добрина Гецова, Кирил Ефремов.

„Волпоне или Лисицата” на Бен Джонсън е една от най-големите и известни сатирични комедии в световната драматургия. Писана преди повече от 400 години, тя не е загубила нищо от блестящия си хумор и сатиричната си острота. Защото алчността и човешката ненаситност преминават през епохите и сякаш се възпроизвеждат във все по-уродливи форми.

Персонажите на „Волпоне” са се скупчили като лешояди край „умиращия” богаташ Волпоне, който, подпомаган от слугата си Моска, се развлича като търси все по-перфидни начини за лично обогатяване. Играейки си с алчността на своите „приятели”, той ги кара доброволно да му правят скъпи подаръци, да му завещават богатствата си, да му отстъпват жените си и т.н.



От 19.30ч в камерна зала ще се играе „Бурунданга“ по Жорди Галсеран. Постановката е на Петър Денчев, сценографията – на Теодора Лазарова. Участват Александра Сърчаджиева, Петър Лъджев, Надя Стефанова, Пламен Великов, Тодор Близнаков.

От 16.00ч на голяма сцена зрителите могат да гледат „Арт“ по Ясмина Реза. Постановката е на Антон Угринов, сценография – Никола Тороманов, музика – Калин Николов. В ролите са Владо Карамазов, Владо Пенев и Юлиян Вергов. Копродукция с „3 BEARS Entertainment ltd”.

Специално за Нощ на театрите и за феновете на звездния състав на „Арт“ се организира и незабравима среща-разговор. След спектакъла, зрителите ще имат рядката възможност да разговарят с тримата популярни и любими актьори Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов на живо.

Промоционални цени на билетите от 10 до 16 лева и 30 лева за VIP зона.