Вечерта на З1 октомври Зала 1 на НДК се изправи на крака и аплодира възторжено солисти, диригент, хор и оркестър на постановката „Риголето“, продукция на Монте Мюзик и Държавна опера Русе.

В магията на гениалната опера на Верди се потопиха над 3000 почитатели на класическото изкуство, като доказаха, че то заема своето достойно място в културния живот на България.

Сълзи от радост се появиха в очите на една от звездите в постановката - Шила Кристиано (Джилда), когато видя цялата публика на крака, знаменитият тенор Камен Чанев (Херцога) предизвика бурни аплодисменти само с появата си на сцената, а най-убедителният Риголето – Александър Крунев се превърна в безспорния фаворит на публиката. Красивите костюми, декорът от 16 век, хорът и оркестърът на Държавна опера Русе, звучащи брилянто под диригентската палка на Маестро Найден Тодоров също заеха важно място в сърцата на почитателите на високото изкуство.Публиката, избрала вердиевия шедьовър „Риголето“ в петъчната вечер, се наслади на музикалното съвършенство на гениалния композитор – силно въздействащи бяха изпълненията на арията на Херцога в първо действие „Questa o quella“, хоровите „Zitti, ziti“ и „Duca, Duca“, арията на Джилда „Gualtier Malde... Caro nome“, разтърсващата ария на Риголето „Pari siamo“, арията на Херцога „La donna e mobile“ и феноменалния квартет в трето действие „Bella figlia dell'amore“.

Голям подарък от страна на организаторите беше анонсирането на следващото заглавие от поредицата суперпродукции на Монте Мюзик и Русенска опера.Зрителите ще могат да гледат „Трубадур“ на 10 декември, отново в Зала 1 на НДК. Постановката е включена в програмата на Новогодишния музикален фестивал на НДК. Почитателите на оперното изкуство приеха с огромна радост новината, че превърналите се във всеобщи любимци след „Тоска“ (Зала 1, НДК, 29 ноември 2013), Алиса Зиновиева и Марио Маланини ще са главните действащи лица в „Трубадур“. На сцената отново ще се появи Александър Крунев и изключителното мецосопрано Даниела Дякова. Маестро Найден Тодоров традиционно ще се погрижи за творческата част от подготовката, а от Монте Мюзик съобщават, че билети за „Трубадур“ ще се продават от понеделник (3 ноември) в Билетен център НДК, Ивентим и Тикетпортал. Цените ще са от 20 до 60 лв.