Случвало ли ви се е да се чудите как повечето жени успяват да поддържат маникюра си в перфектно състояние през цялото време?

В същото време поглеждате към своите нокти, които се чупят при най-малкото нещо и това никак не ви харесва. Но мечтата за прекрасен маникюр остава на дневен ред.

Всички знаем, че редовното посещение при маникюристката е едно не евтино хоби, което понякога може и да доведе до влошаване на състоянието на ноктите. Особено, ако сме пристрастени към иновацията шилак и въобще към непрекъснатото лакиране и ползване на какви ли не продукти за нокти.

Да, след такива процедури ноктите изглеждат супер отвън, но какво ли се случва под повърхността?

Ето някои съвети, които е важно да спазвате, за да се погрижите добре за ноктите си:

- Използвайте ръкавици при миене, защото препаратите могат да увредят ноктите ви;
- Приемайте повече течности. Всички знаем, че водата прави чудеса за нашето тяло, но не се замисляме, че освен да помага за хидратацията на кожата ни, водата спомага и за хидратирането на сухите, увредени нокти.
- Набавяйте си необходимите дневни количества калций - калцият е основната градивна частица на косата, костите, зъбите и ноктите. Недостатъчното наличие на калций в тялото води до множество проблеми, един от които е чупливост на ноктите. Когато се приема чрез храната, голяма част от калция не се усвоява и се изхвърля неизползвана от организма. За пълноценното усвояване на калций в организма е необходим витамин Д.

Тук на помощ идва комбинацията от минерали с калций, магнезий и цинк - , която е обогатена и с витамин Д за по-добро усвояване. С една таблетка дневно Калмацин ще си осигурите достатъчно количество калций и прекрасния маникюр, който вече ще бъде не мечта, а реалност.