Галена, която получи приз "Певица на годината" и е една от най-хитовите изпълнителки в жанра, сподели своята позиция по въпроса в "Открит микрофон" на Signal.bg.

"Имайки предвид какви песни стават хитове и на какво масово се кефят хората, предпочитанията им са едни и същи. Дори да искаме да направим нещо различно, те го игнорират. Това специално мен няма да ме спре да правя различни неща, но един тип песни стават хитове" - подчертава тя.

Фолк звездата обръща внимание на факта, че преди няколко години е имало далеч по-голямо разнообразие, което е било голям плюс за жанра.



"Съществуваше период, в който имаше балади, умерени песни, кючеци и сериозни песни, и денс парчета... Сега като се замисля, от "Диджея" не се сещам за една дискотечна песен /ритъм, в който е и "Дозата"/. Казват, че такива песни по-трудно стават хитове, дай да си заложим ние на сигурното. Всичко зависи от публиката. Публиката прави хитовете", казва певицата.

Тя дава пример с изключително успешното й парче "Кой", в дует с Фики.

"Ето ние пуснахме "Кой" и не сме знаели, че ще има чак такъв успех. Да, харесваше ни още от първия път като я чухме. В крайна сметка, тежката дума имат феновете. Един-два пъти като направиш експеримент и като видиш, че не ти се получава, казваш си: "Абе, аз защо не си карам с това, което си знам". И в един момент нещата стават еднообразни. Мисля си, че във всеки едни жанр, и във всеки бизнес, има някакъв застой, не криза, а просто тъпчене на едно място. Това не значи, че ги няма хитовете", обяснява Галена.