Най-кървавата тв война на годината тресе шоубизнеса в последната седмица.

Отколешните врагове Слави Трифонов и бившият актьор в шоуто му Любо Нейков - сега мастит продуцент, за пореден път са изправени един срещу друг в битка за ефира.

Сега обаче в спора им се разиграват и над 1 млн. лв., които са залог, че войната наистина ще е безмислостна, разкриват хора от медията пред „Ретро”, пише pik.bg.

Солидната сума се плаща от Би Ти Ви за изработка на „Голата истина” за три месеца и половина, колкото продължава сезонът на забавното шоу. Всяка вечер то струва 15 бона, които досега се прибираха от Любо Нейков.

От есента досега комикът натрупа солидни пачки от предаването, след като бе единственият, който се нави да го прави. От медията нямаха други варианти, тъй като изработката му наистина е много трудна и се изисква сериозен опит и екип. Именно затова макар и да изглежда голяма, сумата съвсем не е висока за мащабите на електронните медии. За сравнение Слави получава 25 000 всяка вечер, а толкова до преди година и половина взимали от Би Ти Ви и братята Магърдич и Джуди Халваджиян, когато „Господари на ефира” се излъчваше там.

Всъщност Нейков се е съгласил на доста по-малко пари, което вероятно е и причината да не успее да направи нещо впечатляващо и предаването, което води с Ели Гигова, да има плачевно нисък рейтинг.



Сборно за сезона обаче парите са си цял милион и в условията на финансова криза, която е обхванала всички в шоубизнеса и продуценството, Слави Трифонов се е полакомил да ги лапне.

„Любо Нейков не успя да се справи и договорът му изтече. Сега преговаря уж да направи промени и да продължи той да го прави, но ръководството е по-склонно да опита с нов продуцент. Слави е дочул за това и си е наумил това да е именно той. Настана люта война, която се води засега тайно, но скоро нищо чудно да избухне голям скандал, ако Трифонов успее да отмъкне „Голата истина”. Любо Нейков и Евтим Милошев няма да се разделят без бой с толкова много пари”, обясняват хора от медията.

По думите им засега Дългия имал сериозно предимство пред бившия си актьор, тъй като той разполагал с доста по-голям екип, който без проблем можел да влее в забавното шоу, без да го дублира със собственото си вечерно предаване. Нямало никакъв проблем на ротационен принцип актьорите му да се въртят като водещи на забавния формат, а сценаристите да пишат и за двете предавания. Единствената спънка бил часът на излъчване, тъй като от ръководството не искали „Голата истина” да е след „Шоуто на Слави” и така Трифонов да завземе целия вечерен ефир.

„Ако Нейков и Милошев не успеят да предложат нещо свежо, са обречени и Слави ще получи предаването поне за 3-4 сезона, защото той със сигурност няма да се изложи толкова сериозно. Има потенциал да го прави доста по-интересно. Ударът за Любо пък ще е сериозен, защото и сега изпитват затруднения с финансите покрай скандалите с Росен Петров и неяснотата със сериала „Дървото на живота”, който също им носеше много пари, но най-вероятно няма да бъде продължен”, обясняват запознати с тв задкулисието.