На 21 февруари/петък/ от 18.00ч. CHAMPAGNE ROOM ART CLUB дава старт на културните прояви, които ще са част от календара на новото заведение.

Първата си самостоятелна изложба в България ще открие американския художник Шариф Микел. Той е от Ню Йорк и е представител на типичното нюйоркско изкуство и street art течението. Започва да рисува още като тинейджър, а по-късно се обучава в едни от най-известните арт-училища в САЩ.

Шериф е последовател на Жан Баския. Любопитното е, че за 15 години той се отказва от изкуството и започва да се занимава активно с карате, а в момента е преподавател със своя школа. Шариф има 3-ти дан по карате и 4-дан по тайкуондо.



Преди 8 месеца обаче се връща към рисуването и за този период от време реализира 45 платна. Твори предимно абстрактни портрети, обича да смесва в картините си бои, графити и пастели. Младият творец стартира кариерата си като започва да рисува върху картони от стари кашони.



Произведенията му носят посланието, че любовта наистина ще ни спаси, а някои от тях имат и директни препратки към политиците, които управляват света. Микел уважава творчеството на Салвадор Дали, Пабло Пикасо, Анди Уорхол, а също е почитател и на ренесансовите художници.



Преди да пристигне в София реализира голяма изложба в Ню Йорк, а картините му веднага са разпродадени. Продава творбите си единствено на благотворителни прояви, средствата от които отиват за нуждаещи се деца по целия свят. Шариф, който е за първи път в България, е впечатлен от красивата природа, топлите хора и интересните сгради в центъра на столицата. Той обещава да реализира своя картина в София и то на улицата по време на откриването на изложбата.

Картините ще бъдат изложени в CHAMPAGNE ROOM ART CLUB още една седмица.