На 7 февруари 2014 година от 18:00 ч. магистрите от специалност Мода от Националната художествена академия ще представят изложба „Етична мода“, организирана със съдействието на Арт център Юзина и Сердика офиси.

Колекцията ще бъде показана в закрития атриум на бизнес сградата Сердика Офиси на бул. Ситняково 48 и може да бъде видяна до 12 февруари.

Темата е обединена от една обща концепция, която разработва понятието „Етична мода”. Тя се подчинява на новите етични норми и търси съмишленици, които споделят тези идеи и са готови да ги подкрепят.



Тенденцията е да се лансира употребата на естествени и екологични суровини, дава се втори живот при работа с рециклирани материали, съхраняват се и стимулират безценни традиционни старинни техники и занаятчийски умения в областта на дизайна.



Експерименталната модна колекция включва дипломните разработки на студентите Анна Станкова, Боряна Николова, Деница Грозева и Рафаела Рафаелова.



Магистрите от специалност „Мода“ в Националната художествена академия, разглеждат темата по индивидуален, пречупен през техния поглед, начин и представят четири колекции, вдъхновени от различни аспекти на „етичната мода“.