Мъчителна семейна драма от младостта й не дава и до днес покой на водещата Ани Цолова.

Звездата на Нова телевизия повече от 8 години продължава да сънува покойния си баща Георги, който починал внезапно от инфаркт само на 59 години, съобщава в. "Ретро", пише pik.bg. Двамата били много близки и журналистката не може да си прости, че не е била до него в последните му часове, за да се сбогува.

„Бях момичето на татко. Той ме научи на всичко и съм такава благодарение на него. Беше литератор, интелигентен и начетен човек, който ме е разбирал винаги и без думи”, спомняла си често пред колеги Цолова.

Близки на водещата разкриват, че баща й бил директор на училището в родния си град Роман пред 1989 г. и там израснала и самата тя, отгледана от баба си по бащина линия Цанка. След промените Георги захванал собствен бизнес с месарски продукти и печелел достатъчно, за да изпрати Ани и брат й Стоян в София и да ги изучи.

Малка утеха водещата получила 3 години след смъртта на татко си, когато се появил синът й Калоян. В момченцето тя виждала преродения си баща и била сигурна, че той носи частичка от душата на родителя й. Не само водещата, но и роднините й, намирали огромна прилика между момчето и покойния му дядо и във външния вид, и в жестовете.

„Не съм суеверна и не вярвам в мистерии и чудеса, но Калоян много прилича на него и все едно татко се е преродил”, казвала за 5-годишното си момченце партньорката на Виктор Николаев в „Здравей, България”.

Непосредствено след смъртта на баща си, тя била в много тежко състояние, от което едва я спасил съпругът й Васил и колежките от Би Ти Ви Деси Стоянова и Миролюба Бенатова, с които била първа дружка по това време. Водещата не крие, че внезапната кончина на баща й била непреодолим шок за нея и изпаднала в тежка депресия за повече от месец.

„Това е най-тежкият момент в живота ми. Седях и гледах в една точка цял месец. Тялото ми, мозъкът ми бяха спрели да съществуват. Блокирах! Спрях да живея един месец. Измъчвах се и от чувство на вина – че не съм отделяла повече време на баща ми... Терзаех се и за последната реплика, която му бях казала – твърде строга бях с него. Това са неща, които още не съм си простила, но съм преживяла”, признава Ани, която продължавала да сънува баща си Георги почти всяка нощ, въпреки че е преодоляла депресията.

Сили и вдъхнал съпругът й Васил, с когото тогава били гаджета. Операторът застанал плътно зад любимата си и се превърнал в нейна опора в живота. Затова и година по-късно Цолова приела, без да се замисли предложението му за брак, а след още две години се ражда и синът им Калоян.