Гениалният Пучини и неговата „Тоска“ под диригентството на Маестро Найден Тодоров, с участието на солистите Алиса Зиновиева, Марио Маланини и Александър Крунев, изправиха на крака над 2000 зрители в Зала 1 на НДК (29 ноември 2013 г.)

Продукцията на Монте Мюзик и Държавна опера Русе откри тазгодишното издание на Новогодишния музикален фестивал на НДК.

Искрени емоции, сълзи, викове „Браво“ и бурни аплодисменти предизвикаха брилянтните изпълнения на световноизвестните оперни звезди, умело ръководени от диригентската палка на един от най-добрите български музикани - Найден Тодоров.

Маестрото успя съвършено да овладее оркестър от над 80 инструменталисти и хор от над 50 изпълнители, а след постановката солистите споделиха, че са се чувствали изключително уверени и сигурни под неговото диригентство.

Магията на една от най-драматичните и въздействащи опери „Тоска“ продължи 3 часа, а благодарение на красивите декори оживяваха различни сцени от 19 век, които допълнително засилваха внушението на либретото, музиката на Пучини и прекрасните изпълнения. Постановката и режисурата са на Огнян Драганов, а за перфектния звук в залата се грижеше инж. доктор Кирил Янев.



След края на спектакъла звездните гости Алиса Зиновиева и Марио Маланини споделиха радостта си от това, че са имали честта и удоволствието да са част от продукцията и нямат търпение да гостуват отново на българска сцена. Артистите, изявявали се на различни световни сцени определиха публиката като топла и емоционална, а на всички в залата направи впечатление колко млади хора бяха решили да се отдадат на класическата музика и някои от тях може би за първи път да се очароват от нея.

След големия успех на „Тоска“ организаторите от Монте Мюзик и Държавна опера Русе са твърдо решени да продължат и занапред да представят шедьоври на класическото изкуство на сцената на Зала 1 на НДК.