Двайсет и пет години след първото издание на една от най-успешните съспенс серии за всички времена, българската публика се среща отново с героите на Томас Харис – очаквайте „Червения дракон“ на 11 ноември!

Историята в „Червения дракон“ хронологически предхожда „Мълчанието на агнетата“ и разгръща образите на агент Джак Крофорд и психиатъра-канибал за първи път.

И тук действието се върти около хиперчувствителен агент на ФБР, който търси съветите на смразяващия Ханибал Лектър, за да постигне своята цел – залавянето на садистичен сериен убиец!

„Ню Йорк Таймс Бук Ревю“ сравнява този легендарен роман с „машина, проектирана с една-едничка цел – да кара пулса на читателя да препуска във вените, сърцето да бие бясно, а жлезите да отделят ужас“.

Томас Харис е роден през 1940 г. в Джаксън, Тенеси. Печели световна популярност през 1975 г., когато публикува дебютната си творба - „Черна неделя“. През 1981 г. се ражда „Червения дракон“ и поставя началото на блестяща серия от сюжети, залагащи на страха и погнусата от демоните в човешката душа. И петте заглавия от поредицата за Ханибал са екранизирани, а доктор Лектър вече се е превърнал в нарицателно за гений на злото!