"Омерзена съм от това как са разказани нещата за участието ми в шоуто "Музикална академия". През една крива призма е представено всичко, но нямам какво повече да кажа. Така съм решила", изповяда пред "България Днес" Петя Буюклиева.

Естрадната певица напусна шоуто във вторник вечерта, а цялото й участие бе съпроводено от редица скандали, най-вече с колежката й Кичка Бодурова.

Именно в пряк сблъсък между двете публиката реши в предаването да остане Кичка, а Петя да си тръгне. Сега пътувам за концерт във Варна, имам ангажименти и съм решила да не говоря за случилото се в предаването.

"Искам да се отърся от всичко", лаконична е Буюклиева. Драмата между двете ретро звезди започна още първия ден. Кичка се опита да учи Петя как да стигне до сърцата на публиката.

Това ядоса Буюклиева, която й отвърна, че не се нуждае от нейните съвети. Различията помежду им се изостриха, когато стана ясно, че Петя не си е мила сама косата от 20 години, защото е с екстеншъни и защото така правят звездите.

Изпълнителката на "Баба ми е фаталната жена" опъна нервите и на останалите участници в шоуто. Зрителите станаха свидетели на честите й нервни кризи, крясъци и сълзи.

Наложи се дори мъжът и Тони да я успокоява, а тя му отвърна с шамар. Спри да плачеш в това шоу, защото всички близки навън се притесняват за теб, каза й Тони, а Петя изпадна в още по-голяма истерия.

Петя стана за смях пред публиката и с желанието си да изглежда млада и модерна. На последния концерт се появи облечена като тийнейджърка.

Самата Петя нямала представа как са монтирани и излъчени епизодите с нейните истерии.

След като напуснала академията, тя изгледала предаването и се разстроила още по-дълбоко. Според певицата много от скандалите с нейно участие са изопачени в неин ущърб.