Гаджето на Венци от "Ъпсурт" Мария влезе с гръм и трясък в "Музикална академия" по ТВ7.

Тя обра овациите на журито с изпълнението на песента на Алиша Кийс "Girl on fire", a публиката изпадна в екстаз от нея. "Моето мнение е , че тази вечер това е най-сериозният човек, който атакува тази сцена", не спести хвалбите си Фънки, а колегата му от журито Здравко от дует "Ритон" каза, че Мария е по-красива от Алиша Кийс, пише ''Всеки ден''.

Стана ясно, че Мария е дошла недоспала на кастинга и продуцентите Иван и Андрей били на косъм да не я одобрят. "Добре, че не го направихме", категорични бяха и двамата. "Тежко ни на нас, когато влезете тук при нас. Ти си уникална жена", каза й Лора Караджова, след като чу как Мария изпълни нейната песен "Спуснати завеси".

Сред другите неизвестни участници, които атакуват шоуто са Прея от столичния квартал "Люлин", която заяви, че българите са тесногръди и сякаш не знаят, че по света има чернокожи. Тя впечатли с изпълнението на песента на Сантра "Не ме обичаш вече" като дори самата певица, чиято е песента, я похвали с думите: "Размаза ни. Много ни изкефи. Евала! Благодаря, че ме отсрами за вчера".

Изключително атрактивен от петорката неизвестни се оказа и татуираният Любен, който израснал в Тенерифе. Той е бивш възпитаник на Етиен Леви, който също е част от "Музикална академия" от квотата на по-възрастното поколение. Двамата влязоха в задочен спор, тъй като Любен обвини Леви, че не му е дал достатъчно свобода. Етиен му репликира, че това не е вярно, а развръзката предстои, когато двамата се срещнат в къщата на шоуто.