На 14-и септември VIVACOM Art Hall ще се утвърди за пореден път като пространство за съвременно изкуство и иновативни идеи.

От 13:00 ч. там ще започне детският спектакъл „Да живеят приказките”, представен от театрално студио „Звездни мигове” и Дворецът на децата.

Между 16:00 и 18:00 ч. платформа „Нови драматургии” е подготвила програма за ценители – „Казвам се Жером Бел”. Очаквайте филмова прожекция и презентация на работата на популярния съвременен френски хореограф Жером Бел.

В 19:00 ч. може да гледате РЕД - театрален спектакъл на Радослав Йорданов, базиран на текстове на Ерик Богосян. Бъдете готови да ви бъде открита потресаващата истина за реалността, пречупена през кривото стъкло на гротеската и иронията. Забавлението е гарантирано.

От 22:30 ч. ще бъде представен спектакълът на Театър „Слон” – „Омагьосаният файтон”. След дългогодишни успешни гастроли по Европейските сцени и отличия от международните фестивали в Ипър (Белгия), Патра (Гърция), Абакан (Сибир), Магнитогорск (Урал), Рязан и Рибинск (Русия), Истанбул (Турция), Подгорица (Черна гора) и др., спектакълът най-накрая ще бъде показан и на българска публика. Не пропускайте „Омагьосаният файтон” и се насладете на един уникален синтетичен спектакъл, обединяващ в себе си изразните средства на танца, пантомимата, кукления театър.

Между 10-и и 15-и септември, от 11:00 до 20:00 ч. ще можете да посетите и изложба с истински полски театрални афиши.

Достъпът до всички събития във VIVACOM Art Hall в рамките на Нощта на театрите е безплатен.