В Център за култура и дебат „Червената къща” можете да съпреживеете провокативния, страстен, еротичен, напрегнат и нестандартен спектакъл „Клер & Мадам & Соланж. Игра на любов и смърт”, донесъл награда "Икар" в категория „Дебют” 2013 на Иво Желев и Силвия Станоева.

Какво се случва между влюбванията, оргазмите, целувките, сълзите, спазмите и желанията и ще доведе ли бруталната любов до смърт – ще ни покажат Касиел Ноа Ашер, Иво Желев и Силвия Станоева от 18.30 ч. Билетите са на преференциална цена от 7 лв.

Защо и как протестират хората, чийто гласове няма да чуем от ТВ екрана? Това е водещият въпрос за студио за документален театър „Вокс Попули“ и Протест.mp3

Този път театърът се случва едновременно със събитията, които представя. Изследвани са различните гледни точки към протеста през разказите на хора извън прожектора на медийното внимание. Протест.mp3 e сценичен опит на Милена Ерменкова, Милко Йовчев, Боряна Пенева, Петко Каменов, Стефани Ханджийска, Пламена Пенчева и Вера Молова върху аудио материали, събрани и възпроизведени от участниците във „Вербатим клас“ през март 2013. Влезте и вие в тълпата, за да разберете уличните протести – от 21:00 ч. в „Червената къща”. Цена на билета – 5 лв.

В 23:30 ч. театралната постановка „Заполярная правда (Истина… отвъд полярния кръг)” на Сдружение „Реплика” (София) и театър „Йозеф Бойс” (Москва), ще ни отведе в един от най-студените и екологично замърсени градове на света – Норилск, Русия. Там с вируса на СПИН са заразени 7 от 10 момичета и момчета. Пиесата е написана на базата на реални интервюта с хора, носители на ХИВ, и поставя въпроси за границите на Бога, за истината, за явлението ХИВ и за промяната в мирогледа.           

Резервирайте вашите билети на промоционални цени за „Клер & Мадам & Соланж. Игра на любов и смърт”, Протест.mp3 и „Заполярная правда (Истина… отвъд полярния кръг)” в рамките на Нощта на театрите в Център за култура и дебат "Червената къща", ул. "Любен Каравелов" № 15.