Катя и Здравко от „Ритон" отрязаха „ВИП Брадър" и отиват в „Музикална академия" на ТВ7.

Здравко става част от журито и заедно с Георги Христов ще оценява изпълненията на три поколения български певци. Катя пък ще бъде музикален продуцент. В журито са още Фънки и Люси Дяковска, пише ''Всеки ден''.

Продуцентите Иван и Андрей сложиха конкуренцията в малкия си джоб, като успяха да привлекат в журито на шоуто си едни от най-култовите имена в българската музика. Трудно роден музикален формат може да се похвали с толкова добър подбор на жури, коментират специалисти. Двамата водещи на „Сблъсък" успели да измъкнат Катя и Здравко буквално под носа на „ВИП Брадър".

„Ритон" водели усилени преговори с Нико Тупарев и Нова ТВ, когато получили предложението за „Музикална академия". И веднага направили избора си в полза на ТВ7. Основната причина била работата с Иван и Андрей.

„Те са ни приятели, в тях има нещо позитивно, затова ги избрахме", разказа Здравко пред ТВ7.

Той харесал и идеята да се прави нещо хубаво, чисто българско и без простотии, каквито се очаква да се развихрят в къщата на Големия брат.

Георги Христов също е голям удар на родното музикално риалити. Досега той не се е появявал в нито един телевизионен формат, а в същото време години наред успява да се задържи сред най-големите звезди на родната музика.

„Дори и нищо ново да не прави, той пак е звезда, хората го харесват, продължават да го слушат, а младите певци му подражават", смятат негови колеги.

Именно затова се очаква самото му появяване в ефир да предизвика истински фурор и рязко вдигане на рейтинга.

Другите двама членове на журито са Фънки и Люси Дяковска, които по традиция са интересни за публиката заради пиперливия си език.