search icon
search icon

Биляна Гавазова напуснала заради бременност?

Instagram

Instagram

Години наред телевизионерката имаше негласна забрана да ражда

Бременност е сред причините Биляна Гавазова да напусне Би Ти Ви след 11 години стаж там, коментират нейни близки. 41-годишната журналистка обяви, че се оттегля доброволно от медията след като в продължение на 3 седмици подозрително отсъстваше от екрана.

Първо бе в предварително уговорен отпуск, после със семейството й изкараха Ковид, а тъкмо когато се очакваше да се върне в сутрешния блок, от телевизията разкриха, че Гавазова вече няма да е част от екипа.

Няколко дни по-късно самата тя направи изявление в социалните си мрежи. „Обичам и Благодаря! Това са думите, които искам да споделя най-силно с вас в този момент....

Благодаря за подкрепата, за грижата, за търпението в изминалите дни. И затова, че ме наричахте "добър човек"...Дано е така! Обичам семейството си. Обичам изгревите.... и ценя всеки един ден от изминалите над 11 години в БТВ! В края на една глава се сетих за "началото" на тази доста вълнуваща история. За хората, които първи повярваха в мен и ми подадоха ръка. Колко важно е да получиш ШАНС, ВЪЗМОЖНОСТ и ДОВЕРИЕ... Учих се от най-добрите. И пак ще кажа Благодаря! Обичам истината, затова ще бъда честна с вас... Тръгвам си сама и по собствено желание от "Тази сутрин". Решението ми не беше лесно и не е емоционално..... Причините?! Имам нужда от промяна, от нови хоризонти и от още изгреви, които да ме вдъхновяват за НОВОТО... Важно е човек да работи с цялото си сърце и от сърце, защото журналистиката е свобода и призвание. Вярвам в това! В тези над 4000 дни и над 96 360 часа в нюзрума на БТВ създадох приятелства, натрупах чудесни спомени и научих своите малки уроци. Благодаря за всяка секунда ефирно време и за шанса да бъда полезна с моето второ дете, рубриката "Чети етикета". Продължавам да следвам своя собствен път! Пожелавам успех на целия екип на БТВ и на "Тази сутрин" по БТВ. Златимир Йочев, вярвам в теб!“, написа Биляна.

Нейни колеги и приятели намекнаха обаче, че всъщност й предстоят щастливи моменти след драматична професионална рокада, а именно, че ще стане майка за втори път. Години наред тя имаше негласна забрана да ражда, за която Гавазова разкри в предаването „Търси се". „Практически е невъзможно да забременея в момента. Взела съм съответните мерки", сподели откровено тогава Биляна, попитана дали с мъжа й Теодор работят за още едно бебе, пише "Ретро".

Причина за ембаргото, което било наложено на Гавазова от началниците й, били честите отсъствия и неспособността да се справя с възложената й работа. Понеже Биляна съчетавала работата с грижите около сина си и въртенето на домакинството, често изнемогвала и се появявала в медията тотално изтощена. Шефовете гледали да щадят журналистката, но колетите й протестирали, че също имали деца и не се ползвали с такива привилегии.

Често срещано е в договорите на тв водещите дори да има клаузи, които им забраняват да излизат в майчинство за определен период. Гавазова е вече на 41 години и няма още много време да стане майка повторно. Тя е майка на един син Александър, който ще навърши 7 години през идния май и наесен ще е първолак. Той е плoд на любовта й с нейния партньор - бизнесменът Тодор Христов, с когото се венчаха тайно миналата година след дълги години съвместен живот на семейни начала. Веднага след като напусна Би Ти Ви двамата с него заминаха на романтична почивка в Барселона.

Още от hotnews

Коментари