Фолкпевицата Камелия е устроила живота си така, че може да живее без месо, млечни продукти и дори без любимия й сладолед.

Не приемайте режима й като модерна диета, която спазва стриктно, за да поддържа и без това перфектната си фигура. Тайната на звездата се дължи и на старанието й в кухнята, където приготвя таратор от кашу, кексчета от специална смес и какво ли още не. Докато се завърта в кухнята, компания й прави и нейният приятел Цветин.

„Той е истински кулинарен спец, прави всичко с огромно удоволствие”, хвали половинката си блондинката, която успешно се изявява и като тв водеща в риалити формата „Мис България 2013”. Не очаквайте да видите екранната звезда в големите супермаркети, защото нито една от храните, които се продават там, не е по вкуса й.

”Отвратила съм се от кашкавал. Последния път, когато посегнах към парченце уж от марка, която предлага качествени продукти,  въобще не успях да преглътна”, спомня си блондинката.

Съвсем наскоро пък решила да ”кръшне” от режима си със сладолед, който обаче хвърлила на боклука на секундата. Да се придържаш към вегетарианство или веган храненето, определено не е лесна задача и не е за всеки. Но веднъж посегнала към този начин на живот, няма какво да накара изпълнителката да върне менюто си към чревоугодничеството й преди две години.

Когато я попитат към кой кръг от здравословното хранене се придържа, тя уточнява, че не е съвсем веган.

„Защото ям риба, а веганите не ядат нищо животинско. Затова пък прясно или кисело мляко, сирене и кашкавал не съм похапвала от две години. На едно събиране се опитах да преглътна едно парче кашкавал и беше отвратително. Единствено си позволих през този период парченце сирене, но то беше прясно приготвено от баба ми - беше мекичко и без да е осолено. Месо не консумирам изобщо, с редки изключения, ако е агнешко, мога да посегна да си взема не повече от 20-30 грама, защото то е екологично чисто, не е ваксинирано, няма хормони в него, расло е с майка си свободно и щастливо.

А по отношение на хранителните продукти в магазините - не посягам към нищо. Както чух наскоро, и в бебешките храни има някакви токсични съставки, месата също не се знае с какво са наблъскани и затова дечица между 8 и 10 години вече имат цикъл. Когато животното е приело медикаменти, няма как да не се отрази на човека. Затова нямам желание и потребност да ям нещата, които продават в хранителните магазини.

С Цветин пазаруваме от специални места, където например си купуваме майонеза, която не е от млечни продукти органична горчица, кренвирши, които не са от месо, и баща ми само се шегува, че човек ако не знае, няма да разбере, защото е много по-плътен продуктът от тези, които са в обикновените магазини”, прави извадка на своя начин на живот хитовата изпълнителка.Режимът й обаче не е хрумка за диета, а такива изобщо не спазва. Даже похапва торти, които са веган и няма нищо млечно в тях, подсладени са с кафява захар. ”Ям сандвичи, които са с едно житно месо, което като го хапнеш, все едно в него има пилешки хапки”, описва вкуса на своята любима храна звездата на „Пайнер” и вмъква: ”Хората се втрещяват, като им кажеш, че не ядеш месо и мляко. Но в крайна сметка всичката друга храна ти е разрешена.”

Не би казала за себе си, че е перфектната домакиня, но пък затова има верен партньор не само в любовта, но и в кулинарията. Някои от вкусотиите на масата у дома прави и сама. Като например таратор от кашу. Приготвя и кексчета без яйца, мляко и набухватели ”Стават убийствени. Ядем всичко, няма с какво да се ограничаваме”, категорична е Камелия. Цветин обаче е този, който обожава да готви и обгрижва любимата си със специални вкусотии. ”Човек ако го наблюдава, ще види с каква любов се отдава на готвенето. Храним се с едно и също, а баща ми като посегне към хладилника, винаги се оплаква, че няма нищо за ядене. Затова който от родителите ни да ни гостува, минава през магазина, защото в крайна сметка ние не задължаваме никого да се храни по нашия начин. Всеки има право на свободен избор”, разказва за приготовленията в кухнята „огън момичето” на попфолка. Спомня си и как неотдавна си купила сладолед, пробвала го и след това го захвърлила, защото вкусът й се сторил ужасен. Заменила го с най-обикновен ескимо, макар и да знае, че е бъкан с консерванти, го изяла, без да трепери за калориите. ”Когато почувствам импулс, нужда нещо да ми се прияде, никога не си забранявам. Но просто никога не ми се прияжда”, уточнява тв водещата.

”Този избор на хранене, който съм направила, не е въпрос да се настроиш за него. Той идва и няма обяснение защо си постъпил така. Никога не съм си казвала, че ще стана вегетарианка или веганка, просто нещата, които усещах като хранене, не ми се отразяваха добре”, обяснява звездата и дава пример: ”Ето, като се хранех с месо, се чувствах мудна, отпаднала, нямах енергия, ставах един унил, заспал, унесен човек.” Категорична е обаче, че не е започнала да се храни здравословно подвластно някаква мода.

”За мен е модерно това, което на мен ми е добре, оттам нататък не се интересувам дали някой ще каже, че съм демоде облечена или не ям определено нещо, което е модерно. За мен е важно това, което на мен ми носи удоволствие, то е правилното”, казва носителката на титлите ”Мис Чипровска планина” и „Мис Монтана”.Затова нейният съвет към тези, които искат да последват примера й, е просто да пробват и ако им хареса, да продължат. ”Ако не им допадне, нека не се чувстват зле или да се обвиняват, че другите могат, а те не. Всеки трябва да намери себе си и начина си на живот, това, което го изпълва или радва. Не може да гледаш настрани и да искаш да го приложиш на себе си. Ето например една целувка може да е привидна, да е изкуствена, а пък ти да завидиш за това, че се целуват, и да се обвиняваш, че си нещастен в любовта. Така че всеки от нас не трябва да се страхува да опитва както с храната и спорта, така и с любовта, медитацията, скачане с парашут, ако ще. Няма правилно и неправилно нещо, всичко е много субективно и всеки може сам за себе си да усети кое е правилното. Вредно е да слушаш околните и да мислиш, че това е правилно”, такава е философията на Камелия.