КАФЕ ПАУЗА е заглавието на концерта, който Фабио Лепоре & Италиански Джаз Квартет ще изнесат на 9 август от 20.00 ч. на откритата сцена на площад "Н. Вапцаров" 1 в Банско в рамките на 16-то издание на Джаз Фестивала (8-13 август 2013 г.), благодарение на Италианския културен институт в София.

Групата се състои от вокала Фабио Лепоре, джаз китариста Дино Плазмати, Дарио Ди Лече на контрабаса, Марчели Низи на ударни инструменти. Това са музиканти, които имат в актива си стотици концерти и турнета в Италия и други 26 страни, както и участия в радио и телевизионни предавания и фестивали.

Концертът предлага джаз интерпретации на някои от песните, които са направили историята на италианската музикална култура в рамките на 80 години - изискано творчество, способно да съчетае ритъм и мелодия според тълкуванието на историята и контекста, в които тези песни са създадени.

Репертоарът е разнообразен и ефикасен благодарение на характерните вокални умения на Фабио Лепоре, както и на точния инструментален акомпанимент със значителен принос към ритъма. Оригиналността на изпълненията е плод на точните аранжименти, осъществени с вкус и отдаденост за превръщането на концерта в плътно, хомогенно с уникален стил събитие.

От година на година популярността на БАНСКО ДЖАЗ ФЕСТ расте, а през 2012 г. имаше повече от 45,000 зрители. Пропорционално на това, расте и броят на чуждестранните посетители, докато пиринският курорт се готви да конкурира Монтрьо в Швейцария, с програма, включваща повече от 25 джаз формации и соло изпълнители.