Леонардо Ди Каприо ще изиграе викингски крал.

Актьорът от "Великият Гетсби" ще се превъплъти в образа на завоевателя от 11-ти век Харалд Хардрад, смятан от историците за последния велик викингски крал.

Лентата ще бъде режисирана от Марк Смит. Уорнър Брос е закупил проекта, а Ди Каприо ще бъде и негов продуцент наред с Дженифър Дейвисън Килоран. Лентата, която ще се нарича "Крал Харалд" е замислена в стила на "Смело сърце".

Харалд управлявал Норвегия 20 години, но безмилостният му стремеж към власт довел до прогонването му в Русия, откъдето той в крайна сметка се завърнал триумфално. Ди Каприо, който е почитател на историята, е очарован от викингите и преди време искаше да играе във филм за викингските завоеватели. Негов режисьор трябваше да бъде Мел Гибсън, но той така и не достигна до големия екран.

Лео е известен с разнообразния си избор на роли и преди време призна, че емблематичната му роля във филма на Джеймс Камерън "Титаник" е причина за днешния му успех. "Тя ми даде възможност от този момент нататък да избирам ролите, които исках да изиграя", сподели той.