Вчера стартира летният сезон на Детската Арт Академия, организирана в галерия „Юзина”.

Идеята на арт директора на галерията – Десислава Монева – е академията да насочва и развива уменията на децата в областта на модерното и съвременно визуално изкуство.

Професионалният педагог в лицето на Филипина Стаменкова стимулира артистичния потенциал на всеки ученик и оценява личните му качества. За самоусъвършенстването на децата, галерията осигурява присъствието и на експерт психолог.

В Детската Арт Академия децата разширяват познанията си за света на живописта и скулптурата. Те имат възможност да се запознаят лично с авторите, участващи в изложбите на галерия „Юзина”, както и да общуват свободно с тях, да им задават въпроси, да поискат автограф или да рисуват заедно с тях.

Заниманията включват различни жанрове на живопис, скулптура и различни работилници със забавни приложни изкуства, пленери на открито и уроци по изкуство в големите софийски музеи. За новия арт сезон галерията е подготвила много изненади, които ще мотивират допълнително малките художници да задълбочат познанията и отношението си към съвременното визуално изкуство.

Една от инициативите на детската Арт Академия “Юзина” е партньорството с Фондация Easyart за двудневния панаир за празника на детето на 1 и 2 юни. Безплатната платформа предостави на децата възможност да работят с истинска глина в ателието по скулптура на галерията и да се запознаят с ценни произведения на изкуството.

Заедно с това за деня на детето галерията организира благотворителна изложба на младите таланти от Академията, като техни картини бяха продадени, а парите дарени за каузите на „Уницеф”. Децата получиха и дипломи за успешното завършване на обучението си в академията.