Три дъждовни дни
от Ричард Грийнбърг

режисура: Владимир Люцканов
участват: Койна Русева, Малин Кръстев, Захари Бахаров и Георги Дончев
сценография: Елена Иванова
превод: Харалампи Аничкин

Три дъждовни дни – загадка скрита в страниците на тайнствен дневник, история за приятелството и измяната, за изневярата и изпепеляващата страст.

Три дъждовни дни… там някъде в пороя… в Ню Йорк… трима души в миналото… трима души днес… една съдба… една тайна…

Три дъждовни дни – пиеса за несбъднатите очаквания, за неочакваните последствия от нашите постъпки, от съкровените ни чувства.

Пиесата на Грийнбърг е ”смешна и хаплива, и дълбоко откровена относно заблудите на романтичните ни въжделения.”
Лос Анджелис Таймз

Грийнбърг е ”майстор-разказвач, пиесите му са истинско удоволствие за зрителя.”
Ню Йорк Дейли нюз

Ричард Грийнбърг е автор на над 25 пиеси, сред които "Виолетовият час", "Живот под вода", "Нощта и нейните звезди", "Най-сетне ура", "Американският план". Драматургът е роден през 1958 г. в семейство от средната класа в Ийст Медоу, близо до Ню Йорк - любимият му град, на фона на който се развиват повечето му сюжети. Завършва с отличие английска литература в Принстънския университет и по-късно специализира драматургия в Харвард и Йейл. Носител е на наградите "Опенхаймер" и ПЕН/Лаура Пелз", а през 2003 г. получава най-престижната театрална награда в САЩ "Тони" за бродуейския хит "Изведи ме".

Пиесата "Три дъждовни дни" е номинирана за "Пулицър". Първата й постановка е осъществена в "Манхатън тиътър клъб" през 1997 г. и за броени дни се превръща в събитие на сезона. През 2006 г. Джулия Робъртс избира заглавието, за да направи своя дебют на Бродуей заедно с театралните звезди Пол Ръд и Брадли Купър. През 2008 г. две от смятаните за най-успешни постановки на "Три дъждовни дни" се появяват на сцените на "Пъблик тиътър" в Сиатъл и "Аполо тиътър" в Лондон.

Ричард Грийнбърг, както и пиесата му "Три дъждовни дни" се представят за първи път в България на сцената на Театър 199 "Валентин Стойчев".

Можете да гледате на:

29 април 2013 от 19:30 в София, Театър 199
13 май 2013 от 19:30  в София, Театър 199
27 май 2013 от 19:30  в София, Театър 199