Традицията за истински Big Band в клуб Studio 5 продължава с истинска музика, истински Jazz с едни от най-добрите Jazz солисти.

На 26-ти април (петък) в 22.00 часа гостите на клуба за пръв път ще чуят най-новите пиеси, композирани от Ачо Заберски.

От създаването си бендът е концертирал на сцената на НДК с „DE PHAZZ”, "Sofia Jazz Peak", осъществил е концерт-запис за БНТ в НДК /реж.Моника Якимова/, изнася регулярни концерти на сцената на "Sofia Live Club" и "Студио 5". Първият концерт на биг бенда е на сцената на Националното музикално училище- сцена "Нова Академия”.

Бендът реализира концертно турне в Италия с гост-диригент, изпълнявайки музиката на Бърнстейн и Дюк Елингтън. Първият студиен запис е вече факт, осъществен в "Sofia Live Club" (за първи път клубът се използва като звукозаписно студио). 9 пиеси, специално композирани и аранжирани за формацията от Ангел Заберски, който е и  лидер на оркестъра, и аранжименти на два джаз стандарта "Alone Together", "Little Sunflower" /предстои издаване на албума/. За тонрежисьор е поканен Ален Хаджистефанов от Скопие.

С оркестъра са свирили и Петър Момчев-сакс, Тодор Цачев-баритон сакс, Митко Димитров-удрни, Владимир Митин-тромпет, Цветан Троянски-тромбон, Хилда Казасян-вокал, Петър Салчев-вокал, Камелия Тодорова-вокал, Васил Петров-вокал.

Ден: 26 април 2013 г. (петък)
Час: 22:00ч
Вход: 15 лв. (билети на касите на Studio 5, НДК и оналйн на www.ticketstream.bg и www.ticketplus.bg)