Настроение, енергия и професионализъм – това е най-краткото определение за албума Jazzball на „Христо Йоцов квинтет”.

Един проект, създаден с много любов и уважение към музиката и нейните почитатели.

На 26 март от 19 часа албумът ще бъде представен на „Камерна сцена Пловдив” в Първо студио на Радио Пловдив. Според обяснението на Йоцов Jazzball е игра. Игра, която той и неговите колеги – джазовите музиканти, са превърнали в свое основно занимание и духовна потребност. 

Музиката в Jazzball е изцяло композирана от него.  Това е третият албум на формацията, предишните два са Opium (1998) и Seven Steps (2009). Албумът е записан в началото на годината с участието на Михаил Йосифов-тромпет, Димитър Льолев-алт саксофон, Милен Кукошаров-пиано, басистите Борис Таслев и Димитър Карамфилов и специалния гост Шибил Бенев – китара.

Определят „Христо Йоцов квинтет” като най-атрактивната българска фюжън формация. В нея са свирили именити изпълнители като Георги Дончев, Росен Захариев, Васил Спасов, Георги Корназов, Димитър Шанов, Шибил Бенев, Владимир Кърпаров, Мартин Марков, Страхил Гайдарски, Михаил Иванов, Виктор Бенев, както и саксофонистите Ерик Про от Франция и Адам Пиерончик от Полша. Формацията е на сцена вече повече от 18 години и се радва на много почитатели заради всеотдайността си към публиката и джаза.