Слави Трифонов потвърди официално, че възнамерява да стигне докрай в съдебната битка с братя Халваджиян и тяхната компания „Глобал вижън” заради накърнени авторски права.

След като на 8 февруари съдът постанови, че той действително е ощетен, от противниковия лагер заявиха твърдо, че ще обжалват по всички възможни инстанции.

До развръзката по делото се стигна след цели три години влачене по съдилищата. Едва преди седмица магистратите бяха убедени, че „Господари на ефира” действително нарушава Закона за авторско право, чрез излъчване на кадри от продукциите на Дългия, без върху тях да е изписано името на продуцентската му фирма „Седем осми”.

Съгласно официалната формулировка на Апелативния съд, „Глобал вижън ” действително са използвали откъси от предаването по „неправомерен начин”.

Час след произнасянето, от лагера на Халваджиян побързаха да предизвикат отново противниците си и заявиха, че е твърде рано да се радват. Защото предстои произнасянето и на трета инстанция, за чието мнение никой не може да гарантира.

Слави Трифонов обаче реши да отвърне на удара и в последния брой на своето шоу изтъкна, че ще ги съди до дупка.

Според него и с това дело ще стане както с броженията му срещу жълтата преса, срещу които спечелил всички дела.