search icon
search icon

Танцов театър: ''Мелодия от небесата''

Автентично изпълнение на „Любовна песен на Кангдинг” е един от акцентите на тибетския танцов театър „Мелодия от небесата“, който ще се играе в зала 1 на НДК на 21 февруари

Автентично изпълнение на „Любовна песен на Кангдинг” е един от акцентите на тибетския танцов театър „Мелодия от небесата“, който ще се играе в зала 1 на НДК на 21 февруари от 19 часа.

Уникалното танцово шоу, познато по световните сцени, се изпълнява за първи път в България и съчетава театър, танц и музика от района на Тибет.

„Любовна песен на Кангдинг” е една от най-популярните по света песни от китайския фолклор, включена от ЮНЕСКО в списъка с 10-те най-добри фолклорни песни. Тя е и първата китайска песен,  която НАСА избира сред най-записваните песни в света, за да излъчва по един от сателитите с в Космоса през 1990 г. Затова парчето е познато още и като „Любовна песен на Вселената“. Изпълнявано е многократно от световноизвестни артисти, сред които е и испанския тенор Пласидо Доминго.

„Любовната песен” разказва легендата за млад занаятчия и неговата любима Ли. Както при повечето фолклорни произведения, авторът на текста и музиката са неизвестни. Всъщност Кангдинг е красив град, столица на провинцията Съчуан, откъдето е и тибетската танцова трупа, обясняват организаторите.

Танцовият театър „Мелодия от небесата“ ще бъде представен в България по повод настъпването на Китайската нова година (Чун Дзие), която през 2013 година започва на 10 февруари и е под знака на змията.

Продуценти на събитието са Националния дворец на културата и Посолството на Китайската народна република.

Билетите за спектакъла вече са в продажба на билетните каси на НДК и в мрежата на Eventim.bg. Цените са на стойност от 15 до 50 лева.

Свързани новини

Още от hotnews

Коментари