На турнира в София българският капитан Димитър Господинов ще разчита на Григор Димитров, Александър Лазов, Димитър Кузманов и Тихомир Грозданов.

Отборът на България се очертава като фаворит в предстоящия двубой срещу Финландия в турнира за Купа "Дейвис".

Първия кръг от втора група на Евро-африканската зона на надпреварата ще се проведе в София от 1 до 3 февруари 2013 година.

Скандинавските гости пристигат без двамата си най-силни тенисисти - Ярко Ниеминен, номер 70 в световната ранглиста, и Тимо Ниеминен, който е 395-и в класацията на АТП.

В зала "София" за Финландия ще се състезават Хари Хелиовара (номер 568 на сингъл и номер 260 на двойки), дебютантът Яаан-Фредерик Брункен (610-и на сингъл), Юхо Пауку (1068-и на сингъл) и Хенри Континен (1683-и в ранглистата на сингъл).

Както е известно, българският капитан Димитър Господинов ще разчита на Григор Димитров, Александър Лазов, Димитър Кузманов и Тихомир Грозданов.

Победителят в срещата се класира за четвъртфиналите на зоната, където очаква спечелилия срещата Ирландия - Естония. Загубилият от мача между България и Финландия пък играе плейоф за оставане срещу загубилия двубоя в Дъблин.

Според регламента на турнира, един час преди жребия капитанът на тима може да замени двама от своите състезатели. Двубоят в София е юбилеен за българския тенис, защото е под номер 100 за Купа "Дейвис".