Светлините на коледната елха на София ще бъдат запалени от кмета на столицата – Йорданка Фандъкова, под звуците на премиерното представяне на най-новия хит на вокална група „Радиодеца“ на БНР – „Честита Коледа“.

Събитието ще се състои на 30 ноември от 17.30 часа, в градинката на улица "Алабин" срещу сградата на район "Триадица".

Празничната песен е част от коледния албум, който вече е на пазара и е продуциран от Рекламно – издателската къща / РИК/ на Българското национално радио /БНР/.  Автор на музиката и аранжимента е Ефтим Чакъров, текстът е дело на Александър Петров и Иван Тенев. Записът е реализиран в Първо студио на БНР.  Изпълнителен продуцент на новата продукция е Доротея Петрова.

Малките възпитаници на диригента Илина Тодорова са на възраст между 5 и 12 години и се радват на обичта на публиката в цялата страна. В края на лятото „Радиодеца“-та на БНР бяха аплодирани и в Латвия, а  световно признатия композитор Раймонд Паулс, даде висока оценка за потенциала и майсторството на родните певци. 

Детската група  на БНР е създадена през 1990г., като репертоарът е изграден предимно от песни на български композитори, написани специално за състава. „Радиодеца“-та имат издадени девет  самостоятелни албума.

Публиката може да чуе на живо изпълненията на малките  таланти на 17 декември в Първо студио на БНР, когато те ще вземат участие в празничния Коледен концерт съвместно с Биг Бенда и Оркестъра за народна музика на Радиото.