Приказно музикална коледна феерия, подготвя актрисата и певица Деси Тенекеджиева.

За декор е избрала едни от най-красивите сцени в България - обновената основна сцена на Варненския драматичен театър и Зала Опера в Русе.

Талантливият  диригент и композитор Страцимир Павлов е музикален продуцент на коледния проект „Деси Тенекеджиева и приятели” и ще дирижира Варненската Филхармония на 13-ти декември.

В Русе на 27-ми декември, палката ще вземе диригентът с международна слава Найден Тодоров, който ще застане начело на Русенската Филхармония.

Спектаклите ще започват в 19 ч. В бенда на Деси, освен Страцимир, участват още барабаниста Валери Ценков и тромпетиста Нейко Бодуров. Специален гост в Русе ще бъде и 16-годишния Богомил – голямото откритие на X Factor.

В първата половина на Коледния концерт основа ще бъдат част от песните от албума на Деси Тенекеджиева “Crazy Butterfly” и ще бъдат изпълнени от звездата, бенда и щрайха на филхармонията, като половината от тях са авторски композиции на Деси, а другите са на известни чуждестранни композитори.

Във втората част симфоничните оркестри ще са в пълния си бляскав състав. Любими и популярни коледни песни, сред които „White Christmas“, „Jingle Bells“, „Amazing Grace“, „Silent Night“, „Imagine“ ще прозвучат в специални нови аранжименти на Страцимир Павлов, който ще представи и своя Gospel Сhore с ученици от Националното училище по изкуства „Добри Христов” във Варна. В Русе тяхното място ще заемат връстниците им от Хор при НУИ „Проф. Веселин Стоянов” с диригент Свилен Димитров.

Звездите на Варненската опера Даниела Димова и Евгений Станимиров също ще се изявят в дуети с Деси Тенекеджиева и поотделно.

На богата мултимедия, магична коледна сценография, подготвена от младата и много талантлива Огняна Серафимова, коледни истории и много изненади ще могат да се насладят присъстващите. Преди спектаклите, пред театрите ще свирят духовите оркестри на Варна и Русе, а във фоайетата ще има дегустации на вино и подаръци. Деси Тенекеджиева и екипът й се подготвят за предстоящите концерти с голяма обич и желание и обещават да потопят зрителите в една истинска коледна магия.