Българският профибоксьор Кубрат Пулев е само на мач от среща с украинската легенда Владимир Кличко за пояса във версия IBF.

Това стана ясно от коментар на завеждащата отдела за връзки с обществеността в  IBF Джанет Саласар пред специализиран полски сайт. Повод за думите й беше въпрос дали срещата между местния боксьор Томаш Адамек и американеца Травис Уолкър, завършила с победа за поляка, е била  квалификация за среща с Кличко.

"Не, това беше просто доброволна защита на титлата шампион на Северна Америка. Официалният претендент за среща с Владимир Кличко ще стане победителят в боя между Кубрат Пулев и Александър Устинов", казва Саласар, с което слага окончателно точка на настъпилия хаос около това кога Пулев ще стигне до мач с Кличко.

Мачът между Кобрата и руснака Устинов е на 29 септември в Хамбург, а шест седмици по-късно в същия град Кличко ще боксира с поляка Мариуш Вах за 4 от световните си титли.

Евентуален мач срещу победителя от срещата между Пулев и Устинов трябва да се проведе в първата половина на 2013 година.