Вечно сприхавият Иван Ласкин обяви, че почти не гледа българска телевизия, защото всичките канали са скучни. „Освен това са и некоректни.

Опитват се да се конкурират, но изглеждат жалки. Водещите им пък са „ксерокопирани" и тъпи. Ето, гледам Димитър Павлов. Какви качества има той, за да е водещ?

Просто поредният профан без установена професия с натрапчиво лице и израз на теле. И този заема мястото на някой, който има качества и е неподвижен в кръста. Жалко!“, разпени се Ласкин, който редовно си позволява да обижда свои колеги. Според него в нашата страна има летаргия в артсредите. Нямало капчица сила и кураж за борба.

Порасналият Васко да Гама от село Рупча заяви, че начинът да се почувства отново нужен и жив като творец е да режисира детско кино, информира avtora.com.

Ласкин дори открехна, че работи върху подобен проект, но докато нещата не бъдат окончателно завършени, няма намерение да бие тъпана.
Единственото нещо, което радвало окото му, е сериалът на БНТ 1 „Под прикритие”. Особено се възхищавал на колегата си Мариан Вълев, който играе там мафиота Куката. Ласкин обаче беше категоричен, че никога не би отишъл в който и да е роден ситком или кримка заради мизерните хонорари от 150 лв., които давали на актьорите. Той и не очаквал някой да го потърси за роля заради страстта му да отстоява своето и да казва истината винаги в очите на хората.