Най-рано след година световният шампион по ММА Благой Иванов ще може да се качи отново на ринга. Това прогнозират лекуващите го лекари от ''Пирогов".

Те обаче правят уточнението, че следващите 3-4 месеци от възстановяването на спортиста са решаващи. Едва след това ще стане ясно дали Багата ще може изобщо да продължи кариерата си.

''Дотук той победи най-страшното. Направи и невъзможното, за да се пребори със смъртта. Дано неговият хъс му помогне да се справи и с останалата част от възстановителния период. Благой е изключително смело момче, единствено неговата воля може да го върне отново на ринга", казва началникът на шоковата зала в централната реанимация доц. Стоян Миланов.

86 дни след като бе намушкан с нож в столично заведение, Благой Иванов е свалил една трета от теглото си. От 105 кг той вече тежи 78 кг. Шампионът все още говори трудно. В първите дни, след като идва в съзнание, Багата едва казвал по и една дума. Заради безсилието си той се разплакал на няколко пъти. Веднага след като излязал от кома, Багата поискал мобилния си телефон. От няколко седмици той чати с приятелите си по Скайп. Това е и единственото му развлечение в болницата.

''В момента Благой се възстановя нормално, до седмица ще бъде изписан и за него ще продължат да се грижат най-близките му хора", каза още доц. Миланов.

За първи път преди ден Благой е свалил болничната пижама и е облякъл дрехи, купени по новите му мерки.По време на престоя в болницата неотлъчно до него е майката на самбиста. Тя допускала в стаята само най-близките му приятели.

Бившите изгори на самбиста Златка Димитрова и Златка Райкова не са виждали Благой след инцидента, пише slava.bg.

Най-вероятно рехабилитацията на Багата ще продължи в чужбина, но все още не е избрана болницата, казват лекарите му.