До няколко месеца Слави и екипът му най – вероятно ще бъдат позорно изритани от бТВ, защото рейтингът на Дългия тотално пропада към дъното. Според официалните данни разпратени до медиите от мениджърите на нацоналната телевизия, за целия април, ''Шоуто на Слави'' може да се похвали със скандално ниските 10% гледаемост.

Трифонов изостава отчайващо в надпреварата за популярност на екрана и застава едва на 15-а позиция в класацията по месеци. Той е изпреварен дори и от лигавата немска мелодрама ''Пазители на съкровището'', тъй като драгите зрители предпочитат да си губят времето с изтъркания сюжет на филмчето, стига да не се налага да гледат все по – скучното шоу на Слави.

През месец април ''България търси талант'' отново е на първо място по популярност и смело застнава начело с 25 % рейтинг. Шоуто на маркуча от Плевен е изпреварено и от всички български сапунки по бТВ, въпреки че самите те, стават все по – досадни с всяка следваща серия. На челните места твърдо застават турците с ''Пепел от рози'', както и ''Столичани в повече'', където взема участие обидно нашишкавелият Любо Нейков.

''Комиците'' успяват да запазят относително висок рейтинг и заемат почетната пета позиция в класацията. Централната новинарска емисия на бТВ изостава от тях с 16 % рейтинг.

''Нормално е Слави да падне от екран. Той все пак се превърна в един вид шампион, защото предаването му се задържа около десет години. Колкото и да са талантливи, на хората вече им омръзна сериозно, защото не могат да извадят нищо ново под слънцето. Освен това Трифонов се изпокара жестоко с жълтата преса, която е най – четена в днешно време. Благодарение на това за него се пише все по – рядко и то само негативни неща. А хората искат спектакъл'' – коментират хора от телевизията, пише skandalno.net.

От шоуто на Дългия пък са категорични, че в никакъв случай няма да ги свалят от екран. Те са уверени в популярността на шефа и въпреки ежедневните обиди които понасят заради избухливия му характер, продължават да му се доверяват сляпо.