Снощи телевизия "Планета" връчи за десети път своите Годишни музикални награди. Церемонията се проведе в Зала 1 на НДК и се излъчи на живо по трите телевизии с марката "Планета" – “Планета”, “Планета Фолк” и “Планета HD”.

Шоуто можеше да бъде видяно не само в България, но и на Балканите, в Европа, Северна Америка, Близкия изток и далечна Австралия, а ние от Hotnews се постарахме да ви държим информирани, съобщавайки ви в реално време всякакви детайли от церемонията.

Певицата на 2010 Галена откри събитието с изпълнение на живо на хита си "Не пред хората". Изпълнителката заложи отново на атрактивна визия - къса милитъри рокля на Balmain и авиаторски очила. За декор на сцената имаше танк, а компания на Галена й правеха кръшни танцьори.

Водещи на спектакъла бяха Галя Димитрова - водеща на "Автограф" и актьорът Атанас Михайлов.

Първата награда бе връчена за "Дебют на 2011 г.", а номинирани бяха: Ани Хоанг, Галин, Денис, Мария Петрова, Пламена, Роксана. Със статуетката си тръгна Ани Хоанг, която й беше връчена от колегата й Борис Дали.

Втората награда бе за "Най-прогресиращ изпълнител на 2011 г." и отиде при Джена, а в битката се включиха още Анелия, Гергана, Кали, Мария и Яница. Брюнетката получи статуетката си от Цветелина Янева.

За DJ ХИТ на 2011 г. бе обявена песента на Галена - DJ-ят ме издаде /ремикс/, а в категорията се бореха още Андреа с ''Докрай'', Анелия с ''Проба-грешка'' /ремикс/, Ивана със ''Златен'' и Преслава с ''Помощ''.

Фолк певиците Глория и Емилия си разделиха наградата на ТВ Планета за "Баладичен хит на 2011 г." съответно с песните си "До последната сълза" и "Грешница".

В категорията се бореха още Галена - "С кое право", Преслава с "Право на влюбване" и Райна с "Ти ли си".

Наградата им бе връчена от Константин.

Тони Дачева грабна награда за "Най-романтична песен" за "Намери ме", която й бе присъдена от радио ''Романтика''.

Димана и DJ Marco Bocka изпълниха песента си ''Не си ми длъжен'' на плейбек, а на сцената с тях се изявиха танцьорки облечени в бели тоалети в стил "Лейди Гага". Димана пък бе избрала сребриста рокля за изпълнението си.

За изпълнението си на "Хапе любовта'' Яница заложи на златиста рокля и така актуалните сред родните фолк изпълнителки високи обувки "без ток", вероятно дело на Данчо-обущаря. 

Ани Хоанг изпълни песента си "Луда обич", облечена в атрактивен тоалет, състоящ се от къса пола с шлейф и метален корсет с шипове.

Тони Дачева се появи в стилна изчистена рокля и изпя песента си "Намери ме".

Борис Дали вдигна настроението с "Дай ми", а куп сексапилни танцьорки в моряшки одежди кършиха снага около чаровния изпълнител.

Соня Немска заложи на къса бляскава рокля с дълбоко изрязано деколте за изпълнението си на "Първа на дансинга", а компания й правиха куп мажоретки.

Фолклорен изпълнител на 2011 отново стана Росица Пейчева.

В категорията бяха номинирани Здравко Мандаджиев, Николай Славеев, Поли Паскова и Райна. Росица попя взимайки наградата и поздрави колегите си които се бореха за приза.

За наградата за "Фолклорен албум на 2011 г." се бореха Здравко Мандаджиев с "Дар от песни", Николай Славеев "Плачи, горо", Поли Паскова "Цвете непогалено", Райна "Македонско девойче" и Росица Пейчева "Живота ми е песен". Наградата отиде при Райна, която в момента е в Лас Вегас, Америка.

*Райна е в Америка

Приза "Посланик на българската музика зад граница за 2011 г." спечели Галена, а Глория й връчи статуетката.

Галена благодари за наградата и каза: "Къде и да одиш, къде и да скиташ, не се срами, не се плаши, българин да си", цитирайки популярната българска песен "Къде и да одиш" (която сме чували и в изпълнение на Глория).

Най-предпочитан изпълнител в Планета Пайнер Клуб стана Кали.

Траяна и DJ Нед изпълниха песента си "Мръсни игри" на сцената, като брюнетката заложи на изчистена черна рокля, разбира се с огромно деколте. Танцьорките им пък бяха като излезли от клипа на Риана "Rude boy".

Можем да наречем Гергана родната Анджелина Джоли, или по-скоро можем да кажем, че за десния й крак ще се говори, колкото и за този на холивудската звезда. Певицата се появи с дълга черна рокля с изключително дълбока цепка и също като Анджи опъваше крак встрани при всеки удобен случай. Тя изпълни песента си "Ще издържиш ли".

*Снимки: Signal.bg

Новото попълнение на Пайнер Мария Петрова се изяви с живо изпълнение на сцената, като изпя песента си "Не си ми нужен", облечена в дълга до земята рокля.

Другото ново лице в каталога на Пайнер Роксана изпълни песента си "Мъж за милиони", издокарана в лятна рокля на цветя. Липсата на стил Рокси компенсира с глас и кючеци.

Мустака на фолка Милко Калайджиев изпълни "Нямаш сърце, нали" издокаран в бяло сако с британското знаме и дънки.

Кали ни изненада приятно, показвайки напомпания си бюст в цялата му прелест. Тя изпълни на живо парчето си "Влюбена, убий ме", а прическата й на опашка и цялостната й визия много напомняше на холивудската актриса Катрин Зита Джоунс. Последва и изпълнение на златния й хит "4-4-2", на който публиката реагира с луди танци и припявания.

Наградата за "Артистично присъствие на изпълнител във видеоклип през 2011 г." грабна Андреа за песента си с Борис Солтарийски - "Предай се".

Статуетката й връчи фотографът Костадин Кръстев - Коко.

В категорията се бореха още Анелия с "Игри за напреднали", Галена и Гъмзата с "Неудобни въпроси", Ивана и Годжи с "Точка 18" и Цветелина Янева с "Притеснявай ме".

"Видеоклип на 2011 г." стана ''Брой ме'' на Цветелина Янева и Рида Ал Абдула, с режисьор Николай Нанков. Блондинката получи наградата си от актьора Станислав Яневски. За приза се бореха още Андреа с ''Докрай''', Анелия с ''Игри за напреднали'', Галена с ''Не пред хората'' и Илиян с ''Чикита''.

Призът на телевизия Планета за "Най-оригинално медийно присъствие" отиде при Певицата на народа Ивана, заради участието й като жури в риалитито "Гласът на България".

Рингтон на 2011-та стана "Да те прежаля" на Джена и Андреас.

"Най-горещият летен хит" е на Анелия - "Проба-грешка". "Къде ми е наградата", попита певицата колегата си Илиян, който трябваше да й връчи статуетка, но такава нямаше. Водещите Наско и Галя помолиха Анелия да остане на сцената за да я изненадат и с друга награда, която се връчва за първи път, а именно за "Най-търсен и продаван музикален албум в Интернет и iТunes".

В последвалия музикален блок се изяви Джена с микс от най-хитовите й песни, а след нея на сцената излезе секс символа на фолка Константин с баладата си "Четири стени".

Емилия също като Джена изпълни микс от най-хитовите си песни, облечена само с боди и кожено яке. Блондинката пя на живо.

След нея на сцената излезе Бони, за да изпълни песента си "Съблазнявай ме", издокарана с прозрачен тоалет състоящ се от разтворена ризка и пола, под която носеше клин.

Ивана изпя новата си песен "Остави ме" на живо, но накрая на изпълнението си отправи критика към колегите си, че трябвало да е на плейбек, но пак я изненадали: "Добре, че й знам текста", възкликна тя. Певицата на народа бе облечена в черна пола и черно-бял корсет. "Сянката на Ивана" Стояна бе неотлъчно до изпълнителката.

"Най-добра дуетна песен на 2011" стана 'Едно'' на Андреа и Борис Дали.

Мая и Крум Савови им връчиха наградата, а двамата победители запяха част от парчето. Андреа благодари на Оцко и Росен Димитров.

В категорията бяха номинрани още Галена и Гъмзата с ''Неудобни въпроси'', Гергана и Галин с ''Първичен инстинкт'', Джена и Андреас с ''Да те прежаля'', Преслава и Галена с ''Хайде, откажи ме''.

Албум на 2011 г. стана ''Аз'' на Галена.

Наградата връчи текстописката с особен принос към музикалното слово Мариета Ангелова.

Галена благодари на всички, които са й помогнали с този амбициозен музикален проект и на хората помогнали й да сбъдне мечтите си. Певицата поздрави съпруга си Галин и сина си Стефчо.

За приза се бореха още Анелия с 'Игри за напреднали", Веселин Маринов с ''30 години на сцена'', Глория с ''Имам нужда от теб'' и Преслава с ''Как ти стои''.

Камелия получи специалната награда на телевизия „Планета“ за 15 години сценична дейност.

"15 звездни години на сцена, видеоклипове които ще се помнят и стотици концерти и срещи с почитатели по света" - така от Планета представиха купонджийката на фирмата.

Певицата изненада с нова визия - а именно къса черна прическа, но в последствие се оказа, че е с перука. За церемонията Камелия бе облечена или по-скоро "съблечена" в синя копринена рокля, която едва прикриваше зърната й. След благодарствената си реч, Камелия направи и хит микс изпълнение започвайки с "Огън момиче". Публиката както винаги се изправи на крака й пя заедно с нея.

*Снимка: Night Flight

Анелия изпя своя най-нов хит "Сложно-невъзможно".

Изпълнителката, която по-рано през вечерта спечели награда за "Най-горещият летен хит" и за "Най-продаван албум в iTunes", беше представена от кратко видео с участието на Краля на фолка - Азис.

Анелия бе заложила на модерна визия, включваща късо жълто яке в комбинация с къса черна пола и метален колан. След това, певицата отново се появи на сцената с летния си хит "Проба-грешка". 

Последваха изпълнения на Андреа и Борис Дали. Звездата отново бе заложила на провокативна визия - бяла рокля с пера и украса от два кръста. Андреа и Борис решиха да доставят удоволствие на феновете си, като се измесиха с тях. 

Цветелина Янева направи неочаквано представяне на церемонията, тя беше включила в изпълнението си жива цигулка. Звездата бе заложила на бляскава дълга до земята рокля. 

Примата на поп фолка Глория се включи с хит микс. Тя беше подбрала дълга черна рокля с шлейф. За прическата си, пък Глория бе заложила на дълга конска опашка.

Певицата на миналата година Галена направи второ включване с хита си "След раздялата". Изпълнителката бе със сребриста дълга рокля. 

Песен на 2011 г. стана ''Да те бях ранила'' на Джена.

Фолк певицата прие много емоционално наградата като се разплака. Тя благодари на Мариета Ангелова за музиката и на турския композитор Кенан Сербест.

В категорията се бореха още: Андреа с ''Докрай'', Анелия с ''Така ме кефиш'', Галена с ''DJ-ят ме издаде /ремикс/'', Емилия със ''Смелите си имат всичко'' и Преслава с ''Как ти стои''.

След това Джена изпълни на живо парчето.

За трети път певец на 2011 г. стана Илиян! Тони Дачева му връчи наградата, а в категорията номинирани бяха още: Борис Дали, Веселин Маринов, Константин и Милко Калайджиев.

*Анелия поздравява Илиян

Илиян благодари на любимата си Бела за подкрепата, на родителите си, на текстописците и на всичките си фенове: "Я да чуем колко сте силни тази вечер, силнооооо! - опита се да повдигне духа на публиката Илиян, след което направи живо изпълнение.

"Само една песен имам за тази година", каза певецът и добави "Освен да върнем малко от ретрото: "Твоят поглед е - олеле майко!
Секс, секс - алеле майко!"  - запя за финал певецът.

За поредна година видяхме размяна на титлата "Певица на годината" между Преслава и Галена.

Призът връчи Ивана, която е била носителка на наградата цели три пъти. Тя помоли операторите да снимат агитките на отделните певици в зала 1 на НДК. Най-важното според Ивана е "като те срещнат хората да ти кажат: "Браво моето момиче, обичаме те, искаме те".

През 2011 г. зрителите на телевизия Планета отново се спряха на Преслава. Първа тя получи поздравления от Галена, с която седяха на една маса в залата.

Ивана пожела на колежката си да има силите и куража, както и здравия гръб да носи тежката корона на успеха. "Пета година вече усещам все по-голяма тръпка, искам да благодаря на всички, които са гласували" - каза усмихнатата Преслава.

След това тя покани Галена на сцената и призна: "Ако между нашите фенове има някаква конкуренция, с ръка на сърцето ви казвам, познавам Галена от 10 г., между нас двете никога не е имало такава".

След като Галена се качи на сцената, Преслава се обърна към нея с думите: "Много те обичам, така че се обичайте и вие."

"Война между нас няма, нека да я няма и между вас" - отвърна Галена.

 Последва живо изпълнение на Преслава на най-хитовите й песни.