Вече няколко години Алисия е сред най-актуалните фолк изпълнителки и успява да впечатлява публиката с новите си музикални проекти.

Звездата на Ара Мюзик е получавала не една и две награди, сред които и "Певица на годината" на Фен ТВ, но смята за по-висока чест обичта на публиката и аплодисментите по време на сценичните изяви.

В очакване на предстоящите музикални награди, в интервю за "Открит микрофон" тя споделя: "Ще кажа на всички, които гласуват - да гласуват за своята любимка. Аз никога не съм ламтяла за награда. Да получиш награда е много хубаво, защото това е оценката на всички. Когато съм на участие и заведенията са пълни, а хората танцуват на моите песни, това за мен е най-голямата оценка и дори да не получа статуетка, това за мен са много, много статуетки. Наистина това е много важно! Аз съм сигурна, че всеки изпълнител, който усеща обичта на хората, ще се съгласи с мен".

Алисия не приема това, че една част от феновете на фолка е разделена на лагери, които вместо да подкрепят любимите си изпълнителки, много често враждуват помежду си, като съвсем неоснователно изливат негативизма си към други певици.

*Снимка: Night Flight

"Не знам дали е само в България така, но за съжаление, става определена изпълнителка "Певица на годината" и феновете на другите певици започват да говорят отрицателно за нея, да я атакуват, което за мен е много лошо. След като даден изпълнител е станал изпълнител на годината или е взел статуетка за "Албум на годината", значи е заслужил. То е ясно, че ако може да се даде на всички - хубаво, ама така няма да е сладко, няма да е ценно" - казва тя.

Изпълнителката е на мнение, че феновете трябва да са толерантни помежду си и да не си губят времето в злобни коментари, когато не харесват някого. "По-добре феновете да се радват на изпълнителите, които харесват и да се радват само на тях, а да няма такива, които харесват една, но оплюват друга. Да не давам примери с колежки, за да няма обидени отново, но като харесвате някоя певица, пишете си за нея хубави коментари, харесвайте я, не си натоварвайте душите с някакви злобни коментари. Това едно, че е губене на време, защото през тези 5 минутки, в които ти влизаш да прочетеш статия за изпълнител, с единствената цел да го оплюеш, ти губиш тези минутки да ги отделиш на изпълнителя, когото наистина харесваш и да кажеш нещо важно или пък да свършиш нещо важно за себе си" - обяснява тя, пише signal.bg.