Димитър Касабов, в чиято роля се въплъщава Стефан Данаилов, ще бъде убит в следващия сезон на „Стъклен дом”.

В началото на февруари стартира заснемането на новото продължение на тв поредицата.

Миналият сезон на „Стъклен дом”, кръстен „Наказанието”, се излъчваше с посланието „Някой ще умре”, а в последствие зрителите се простиха с героя на Веселин Мезеклиев, Виктор Сарафов, който почина от инфаркт.

Екипът обаче, обещава смърт и в следващия сезон. Според запознати, сценаристите ще „очистят” пред камерата героя на Стефан Данаилов – Касабов-старши. Така главата на фамилията ще умре за втори път в сериала, пише kliuki.bg. Припомняме, че той бе застрелян още в първия епизод на „Стъклен дом”. После ефектно и неочаквано за повечето възкръсна.

*Димитър Касабов (Стефан Данаилов)

Детайлите около предстоящата смърт на Касабов са известни на ограничен кръг хора, само на сценаристите и на актьорите, участващи в сцената. Снимките на „Стъклен дом” се въртят вечер в един от столичните молове. Сцената с премахването на Ламбо обаче ще бъде снимана на неизвестен засега външен терен.

Феновете си спомнят, че Касабов беше се укрил в малко планинско италианско селце. Новото покушение над Касабов ще бъде разиграно много по-ефектно, обещават продуцентите.

"В продължението на сериала ще има и други трупове, както ще се появят и нови герои", повдигат леко завесата сценаристите.

От официалната страница на сериала във Фейсбук пък преди няколко часа публикуваха кадър от снимачната площадка, за да успокоят феновете, че се снима нов сезон.

"За ваше успокоение, скъпи приятели: това е кадър от снимачната площадка на новия сезон на "Стъклен дом", който ще започне излъчване през март! На снимката се виждат Стефан Данаилов и Юлиян Вергов в ресторант, където героите им Димитър Касабов и Николай Жеков обсъждат бизнес начинание. Очевидно героят на Стефан Данаилов излиза от анонимността, в която влезе веднага след смъртта на Сарафов.", пишат от екипа на сериала.