Посланиците на „Домейн Пещера” - Радина Кърджилова и Деян Донков намериха решение на казуса, който изпълва всички ни на 14-ти февруари, а именно, кой ден да празнуваме - този на виното или този на любовта?

Днес те избраха да го празнуват като „ден на любовта към виното”, споделен в прегръдките на любимия човек.

Двамата успяха да озарят лицата на стотици забързани столичани, запътили се към работните си места.

За всички тях празникът започна с усмивките на звездната двойка и безброй развълнувани пожелания за здраве, щастие и любов.

Радина и Деян решиха да дадат възможност на хората от големия град да се докоснат до древните традиции на Трифон Зарезан, с които те самите се сблъскаха за пръв път тази година.

Звездната двойка от рекламния клип на Домейн Пещера посрещна 1-ви февруари (Трифон Зарезан по нов стил) насред масивите на виното, което вълнува, и не скриха емоцията си от красотата на празника.

Именно затова, днес те даряваха всички минувачи с истински лозови клонки и призоваваха да ги отнесат в дома си, за да ги полеят обилно с качествено червено вино - за успешна и плодородна година.

Стотиците лозови клонки са зарязани в лозята на Винпром Пещера лично от Деян Донков на 1 февруари – Трифон Зарезан според православния календар. И понеже традицията повелява само мъжете да извършват този ритуал, Радина наблюдава влюбено мъжа на сърцето си и търпеливо изчака момента, в който заедно да го напоят обилно с рубинено вино „Домейн Пещера”, за да е лозето здраво и сочно.

Мълвата гласи, че на 1-ви Деян Донков решил да предложи брак на своята любима именно на 14-ти февруари. Днес всички фенове на светската двойка се питат дали това не се е случило.

Деян и Радина са заедно от 2011 година, но като истински любители на качествените вина, избраха първата им професионална изява да е в рекламния клип на популярното вино, който се излъчва в ефира ни от декември миналата година.

От тогава насам лицата им се свързват предимно с „Домейн Пещера”, а от днес и с инициативата за налагане на 14-ти февруари като деня на любовта към виното.

Въпреки, че компанията производител Винпром Пещера от години чества Трифон Зарезан по нов стил (на 1 февруари), тази година не пропусна и деня считан все още от народа за "ден на виното и любовта". Компанията направи повече хора съпричастни към един от най-древните празници, като привлече към традицията и жителите на големите градове. Лозови клонки от лозята, в които расте гроздето за направата на виното „Домейн Пещера”, отнесоха в домовете си и жителите на градовете Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.