Кралицата на бурлеската Дита фон Тийз пуска своя собствена колекция бельо навръх празника на влюбените.

Винтидж линията й Von Follies by Dita Von Teese е вдъхновена от 50-те.

„Исках да създам неща, с които да отдам дължимото страстта ми по ретрото, но все пак да са функционални за съвременната жена”, заяви авторката на 26-те творения, сред които корсети, бюстиета, бикини с висока талия, тюлени ръкавици до лактите, дантелени чорапи и, разбира се, жартиери.

Също като нея, те носят излъчването на нежен фюжън между изисканост и чувственост. Кадифени панделки, дантела, сатен, мрежест тюл, яркочервено и леопардови принтове оформят жаркия облик на колекцията. Тя ще се продава в магазините на австралийската марка Target Australia, на доста сносни за звездна колекция цени, започващи от 19 и стигащи до 79 долара.

„Едно от първите неща, които уточних на преговорите, беше асортиментът от размери. Исках да съм сигурна, че ще има от XS до XXL, и така всяка жена да може да се убеди, че да, това секси бельо е и за нея”, казва Дита, известна със заоблените си форми, без които образът й ала пинъп момиче никога не би бил толкова убедителен.

Въпреки че линията вече е налична онлайн, първото й официално показване ще е през март, на модния фестивал в Мелбърн. Тогава за първи път ретро холивудската сирена ще премине по котешката пътечка, облечена с бельо, лично проектирано от нея самата.

„Същината на елегантното бельо не е да съблазниш друг човек, първо трябва да съблазниш себе си”, казва кабаретната танцьорка и бивша половинка на Мери-лин Менсън, която в последно време е решила да преподаде на целия останал свят това, което умее най-добре: изкуството на съблазняването.

Миналата година любимката на фетиш списанията пусна своя линия рокли Muse Dresses с вградени корсети, оформящи фигура ала пясъчен часовник. Малко преди това Дита успя да из-пълни дългогодишната си мечта да бутилира в парфюмен флакон дръзкия си темперамент. Уханието Femme Totale представлява букет от бергамот, роза, жас-мин, гардения, сандалово дърво, пачули, мускус. Освен това брюнетката изкара на пазара два колекционерски комплекта Cointreau Coffret - луксозни розови кутии, подобни на тези за бижута, съдържащи малка бутилка коантро, дизайнерски шейкър и миникоктейлни чаши, вместо накити, пише . "Монитор".

„И в личния, и в професионалния ми живот пътувам много. Обичам да си правя коктейли, които ми напомнят местата, които съм посетила, като например „Космополитан” в Ню Йорк, „Маргарита” в Маями или „Сайдкар” в Париж”, заяви тогава Дита.

В края на миналата година тя разработи съвместно с бранда Kiss свой сет изкуствени нокти в огнен цвят и с бадемовидна форма. Така вече всяко момиче може лесно да се сдобие с нейната запазена марка маникюр, който представлява нещо като обратната версия на френския – белият цвят е в началото на нокътя, вместо в края, а останалият цвят, разбира се, е предизвикателно червен. За напиращия в последно време бизнес устрем и на Дита към света на модата, както и за вдъхновението й принос вероятно има и сегашният й приятел, Луи Мари дьо Кастелбажак, син на известния френски дизайнер Жан-Шарл дьо Кастелбажак.