Никога повече няма да видите Кристина Милева, която е в топ 5 на най-скъпо платените ни модели в чужбина, да сложи на ръката си годежен пръстен с много диаманти.

Въпреки че има не един, а цели два. И то абсолютно еднакви, едно към едно. Да, искали са й ръката два пъти и все различни мъже.

Първо скъпоценното бижу й подарява италианско гадже. Много скоро след това обаче пътищата им се разделят. Другият е от актьора Деян Донков. Двамата се сгодиха преди две години на романтична ваканция в Хавана. Още като вижда пръстена, който е досущ като първия, Кристина разбира, че нещата не отиват на добре. Наистина връзката им по това време е много красива и тя не вижда какво може да ги раздели.

Дори си обзавеждат собствен апартамент с помощта на майка й Милена, която е интериорен дизайнер. И Кристина в момента учи същата специалност в Нов български университет. Но впоследствие съвместният им живот с актьора в жилището е 24 дни.

Определят дата и за сватбата. Сега тя трябваше да е госпожа Николова, каквата всъщност е истинската фамилия на Деян.

“Не знам какво точно се случи. Започнахме да се изтощаваме един от друг. Проблемите ни бяха, че аз постоянно пътувам заради професията си, а той много работеше. След 4 години по този начин стана натоварващо и за двамата”, разказва 23-годишната Милева. Така само няколко месеца след предложението за брак се разделят окончателно.

Тогава тя е на Сейшелите и снима цяла седмица с един от най-известните фотографи в Италия - Симоне Фалчета, настоящото й гадже. Нещата между двамата обаче не се случват на екзотичните острови в Индийския океан, а седмици по-късно в Милано.

Едва ли над Милева тегне проклятие с годежните пръстени, но тя вече не иска и да чуе за такъв. “Най-лесно е да отида и да се омъжа. Научих се, че нещата са важни сега, а не това, което могат да бъдат един ден.”

Във връзката й със Симоне няма ревност и скандали. И двамата много пътуват, постоянно стягат куфарите и се засичат по големите летища в Европа. Сега Кристина е в Париж, където в понеделник започва Седмицата на висшата мода, а след това ще дефилира и в Ню Йорк. Когато намерят поне седмица без ангажименти, двамата със Симоне идват в България. През декември бяха в журитона конкурса “Топмодел” на агенция “Ивет фешън”, който Кристина е печелила през 2004 година.

Докато са тук, Симоне си прави татуировка. Повече от 80 рисунки са разположени по цялото му тяло или поне толкова е успяла да преброи Кристина. Достатъчно са, но още като идва в София, той има план - ще си татуира баница.

Звучи странно, но италианецът е толкова влюбен в ястието, че го иска обезателно на ръката си. Наистина двамата рядко се карат, но тук Милева е категорична: “Забранявам ти да си татуираш това!” Все пак италианецът освен баница много обича да яде шкембе чорба, кебапчета, кюфтета и лютеница. А приятелката му не иска да вижда цялото му любимо меню, изписано върху него. Затова стигат до компромисен вариант. Той татуира на дясната си китка на кирилица “Свобода или смърт” - същия надпис, който българските въстаници носят избродиран върху знамета си през Априлското въстание.

Освен този израз Симоне знае само още едно изречение на български: “Кристина Милева е една!” Иначе двамата си говорят на италиански. Нашият модел знае езика добре, защото вече 8 години живее на Ботуша.

За първи път заминава в чужбина, когато е на 15 години. Тогава става първа на конкурса на “Ивет фешън” и оттам я изпращат за няколко месеца в Милано.

Записва се случайно в агенцията, когато придружава своя приятелка на курс за модели. Кристина не казва и дума за това на родителите си, защото за тях тази професия е тема табу. По-късно семейството й разбира, че дъщеря им се занимава с това, не от нея самата, а от списание. “Майка ми беше много притеснена и веднага се срещна с Ивет Григорова, шефката на агенцията”, спомня си Кристина. Когато печели конкурса, заминава директно за Милано. Губи се още първия ден, нищо че знае езика. Тя трябва да стигне до първия си кастинг в Милано, който се намира в другия край. В ръцете си Кристина държи карта, според която едната линия на метрото директно пресича целия град. Наистина с нея би трябвало да стигне по-бързо, обаче метрото я откарало в друг близък град. “Тогава единственото нещо, което исках, е да отида на летището и да се върна вСофия. Едно момче ме видя, взе ми ръката и ме заведе точно до вратата на адреса, който трябваше да стигна. Това беше първият ми кастинг - печатна реклама на боя за коса на “Шварцкопф”, и го спечелих.”

Оттогава Кристина Милева е по страниците на най-известните модни списания в Европа, включително и “Вог”. Тя участва на най-големите дефилета в Милано, Лондон и Париж. Дефилирала е за “Диор”, “Гес” и е закривала ревю на ливанеца Ели Сааб.

Източник: в. "24 часа"