Амбициозният финалист от "Х фактор" Богомил е наследил музикалния си талант от майка си Магдалена, която седем години е свирила на пиано, но се е реализирала в друго поприще.

Аптекарка и електроинженер отглеждат Боги в семейния апартамент в Горна Оряховица. Гласовитият тийнейджър още преди да навърши една годинка реагирал на песничката на куклата Барби, а когато започнал да прави и бели, се укротявал само когато му пуснели касети с музика.

Още от съвсем малък Боги си поискал акордеон, по някое време пък започнал да се увлича от чалга и да подражава на Сашка Васева. В детската градина той пял химна на Горна Оряховица и влязъл в очите на търсачите на детски таланти, след това с него се заела известната вокална педагожка Аделина Колева, чиито ученици са и победителката в "Гласът на България" Стелияна, и представителят ни в тазгодишната детска Евровизия Иван Иванов, пише blitz.bg.

Родителите на Богомил често жертвали собствените си нужди, за да осигурят на сина си сценичен костюм. За да бъде подсигурен и с друга професия един ден, те го записали в техникума по електротехника.

На кастинга за "Х фактор" 14-годишният Боги бил доста неуверен, но сега развил много психическата си устойчивост и според родителите му, той е напълно готов за звездна кариера в музиката. Гласът му вече е мутирал и почти напълно се е стабилизирал.

Майка му Магдалина твърди, че понякога го друсал пубертетът, но се усещал и се извинявал, ако прехвърли границите на доброто възпитание.

За стабилния характер на Богомил Бонев голяма била ролята на пенсионираната учителка леля Елка, която се грижела за него, след като майчинството на Магдалина свършило.

От пенсионерката със забележителен педагогически такт бъдещият тийнидол се научил да се изразява правилно, да се отнася учтиво с по-възрастните и да се труди.

Всички са категорични, че след шеметния успех в риалитито "Х фактор" бъдещето на Боги няма как да не е свързано с музиката. Още повече че футболистът Ники Михайлов вече отпусна стипендия за подсигуряване на няколко години музикално образование за Богомил.

Да работи за звездното бъдеще на 14-годишния талант се зарече и менторът му Васко Василев.