Актьорът Михаил Билалов, който играе ролята на мафиотския бос Джаро в сериала "Под прикритие", се кани да остане доста дълго в България, макар семейството му да живее в Париж.

От 18 години Билалов е женен за японка, от която има две деца, и непрекъснато пътува от София до града на любовта.

С японската си съпруга се среща за пръв път през емигрантските си години в Париж на купон. Първо я завел на кино и на "Макдоналдс", после избраницата му дълго време не му се обаждала.

"Продължих да я търся. Накрая смених тактиката и я поканих в скъп ресторант. Тя започна да омеква. В колкото по-класни заведения я водех, толкова повече се отваряше към мен. С две думи: нищо ново под слънцето... По това време продавах копия на картини в един руски бутик", припомня си Билалов пред Надя Чолакова, пише blitz.bg.

В Париж е работил като шофьор на автобус, рекламен агент и секретар. По някое време продавал и сателитни чинии. По-късно завършил ландшафтен дизайн и се заел с проспериращ бизнес - оформяне на градини и паркове. През годините обаче зажаднял за актьорската си професия и затова акостирал отново в София.

И двамата родители на Михаил Билалов са актьори. Майка му отрано го мъкнела по турнета. "Имаше една цицореста актриса", припомня си Билалов. "Предложих й брак, когато бях на пет години. Купих й пръстен от панаира за 20 стотинки. Прие го с радост и обеща да се оженим, когато порасна... Това не пресече ентусиазма ми. Следях я по тъмна доба след представления. Катерех се по дървета и я съзерцавах. Романтично влюбен бях."

Като ученик в Класическата гимназия днешният Джаро се влюбил в учителката по физика, с момичетата бил доста непохватен. След ВИТИЗ първата му значителна роля го накарала да предприеме нещо доста налудничаво - разхождал се преоблечен като жена в софийските паркове. Доста мъже го мислели за травестит и му подсвирквали. В същия каяфет Билалов се появявал и по столични кафенета. През осемдесетте години обаче емигрирал в Париж и започнал нов живот.

След като успял да осигури прехраната на семейството си, Билалов решил да се прибере в родината, жаден за роли в театъра и в киното. Заради участието си в постановката на Народния театър "Козата или коя е Силвия" Михаил Билалов се сдоби с наградата "Икар".