Слави Трифонов се изложи тотално, след като обяви в ефир новина, която няма нищо общо с истината.

Дългия, явно заблуден от сценаристите си, сред които липсват футболни корифеи, се изцепи, че китайският нападател Гол Хуй е бил предлаган на ЦСКА.

“Тази новина е абсолютна истина”, натърти Трифонов, след което го удари на шега. Майтапите бяха оригинални, типични за шоуто, и предизвикаха много смях сред гостите в залата и зрителите пред телевизионния екран. Както се казва - супер професионално, заслужаващо овации.

Слави обаче ни поднесе измислица, въпреки че самият той отдавна се бори със зъби и нокти за чиста и свята журналистика, в която да преобладава истината и само истината.

Преди около седмица някои издания си изсмукаха от пръстите “вестта”, че нападателят на китайския Аербин Гол Хуй е предложен на ЦСКА. Впоследствие треньорът Александър Станков, който направи чудеса във въпросния тим, вкарвайки го в местния елит, категорично отрече за преговори.

Станков даде интервю, в което говори за Гол Хуй и обясни, че никога не е ставало въпрос за преминаване на голмайстора в български клуб. Всичко това обаче е останало незабелязано от Слави или по-специално от неговия екип.

“Ами той не е виновен, а тези, които му подготвят сценария за предаването. Можеха да подходят далеч по-оригинално, ако бяха поканили в студиото Сашо Станков. Човекът щеше да разкаже за Гол Хуй, както и за успехите, които постигна в далечен Китай. И така всичко щеше да е достоверно. Е, малко се поизложи Слави, но в крайна сметка той не е длъжен да бъде в час със спортните новини”, коментираха от футболните ни среди, пише blitz.bg.