Най-известният здравословен проблем на Слави Трифонов е този със зрението и пагубното влияние, което оказват светлините на прожекторите върху него. Освен с очите си обаче Дългия има сериозни перипетии и със зъбите, разказват негови колеги.

В последно време устата на водещия е в ужасно състояние именно заради тях. Дали от цигарите , които пуши още от ученик, или от постоянните нерви и живот "на педал", зъбите на гологлавия шоумен му създават все повече проблеми.

Слави обаче категорично отказва да се възползва от услугите на стоматолог, въпреки че модерната медицина отдавна е измислила методи за лечение, при които пациентите не изпитват ужасяваща болка както преди. Той обаче отлага посещението при зъболекар и търпи стоически болежките си. Когато положението започне да излиза от контрол, той приема силни обезболяващи медикаменти, за да може да се появи в ефир и да изкара предаването си.

"Слави е голям инат. Мрази всички доктори, най-вече зъболекарите. Не се грижи за себе си и след време ще съжалява, когато се наложи да си прави изкуствени ченета", коментират с притеснение близки до водещия, пише вестник "Всеки ден".